Σαμαράς | Οι νέοι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους! (video)

Στην ομιλία του στη συνάντηση Νεολαίας Ευρωπαϊκού Νότου, που πραγματοποιήθηκε από την ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Πρωθυπουργός παρακίνησε τους νέους της νότιας Ευρώπης να καινοτομήσουν, προκειμένου να διατηρήσουν τη σημαντικότητα της Μεσογείου, παρά τις δυσκολίες που περνούν οι χώρες της. Τους προέτρεψε να δημιουργήσουν και να δράσουν, να πάρουν –όπως χαρακτηριστικά είπε- «τη μοίρα στα χέρια τους».

Ο κ. Σαμαράς, τόνισε περαιτέρω τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι νέοι στην ανατροπή της τρέχουσας κατάστασης με το να δράσουν αυτοί για χάρη της κοινωνίας, αντί να ζητούν τη δράση των πολιτικών. Να μην περιμένουν να τους εξηγήσουν γιατί δεν μπορεί να γίνει κάτι και να μένουν άπραγοι, αλλά να προσπαθούν να το κάνουν να γίνει. Να πιστέψουν στον εαυτό τους και να καινοτομήσουν. «Βγείτε από την αδράνεια που υπάρχει γύρω σας, είστε νέοι και το μπορείτε» ήταν, λοιπόν, η προτροπή του κ. Σαμαρά προς τους νέους της Μεσογείου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επικαλέστηκε σε μεγάλο βαθμό το συναίσθημα του ακροατηρίου του σε αυτή την ομιλία. Μήπως επειδή δεν είχε αρκετά και δυνατά λογικά επιχειρήματα να παρουσιάσει στους νέους; Μήπως επειδή προσπαθεί να τους πετάξει, κατά το κοινώς λεγόμενο, το γάντι; Δεν είναι λιγάκι ουτοπικό να παρακινεί ένας πολιτικός τους νέους, που σαφέστατα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον, να δράσουν αυτοί αντί των πολιτικών;

Η λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και γενικότερα την περιοχή του Νότου της Ευρώπης, ίσως τελικά να βρίσκεται κάπου στη μέση. Ούτε οι νέοι, ούτε οι πολιτικοί θα πρέπει να αδρανήσουνε. Οι πρώτοι πρέπει πράγματι να πρωτοπορήσουν, να καινοτομήσουν, κι οπωσδήποτε οι πολιτικοί, αντίθετα με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα τους ανυστερόβουλα να τους βοηθήσουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;