Guardian και New York Times θα δημοσιεύσουν έγγραφα που διέρρευσε ο Σνόουντεν

543647_snowden_2

Μέσα από την συνεργασία της Βρετανικής εφημερίδας Guardian με τους New York Times αναμένεται να δημοσιευτούν απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν υποθέσεις μαζικής παρακολούθησης, έγγραφα που διέρρευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Guardian, οι New York Times, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα απόρρητα έγγραφα προκειμένου να προστατευτεί και ο Guardian από αγωγές, αφού η βρετανική εφημερίδα είχε λάβει απειλές για μηνύσεις αν δεν παρέδιδε ή δεν κατέστρεφε τα έγγραφα που πήρε από τον Σνόουντεν.

Μάλιστα, σε κείμενο που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του, ο Guardian αναφέρει ότι «στην κλιμάκωση των έντονων πιέσεων από την βρετανική κυβέρνηση, ο Guardian αποφάσισε να συνεργαστεί με τους Times σχετικά με τα έγγραφα που απεστάλησαν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν. Εργαζόμαστε σε συνεργασία με τους Times ώστε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε φως στην υπόθεση».

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η συμφωνία συνεργασίας είχε επιτευχθεί πριν από μερικές εβδομάδες και ότι η Τζιλ Άμπραμσον, αρχισυντάκτρια των Times, ήταν παρούσα στις συνομιλίες, ενώ ο Guardian ανέφερε ότι η συνεργασία της με τους Times θα κάνει εφικτή την αποκάλυψη «των εγγράφων μαζικής παρακολούθησης».

Ο εκδότης της βρετανικής εφημερίδας, Άλαν Ρασμπρίτζερ, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι υπό την εποπτεία εκπροσώπων των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, υπάλληλοι του Guardian αναγκάστηκαν να καταστρέψουν αρχεία που περιείχαν έγγραφα που έδωσε ο Σνόουντεν, ενώ παράλληλα και η κυβέρνηση απείλησε με διώξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;