Όλα για τη διαβούλευση που αφορά στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Από Irina_def 20 Αυγούστου 2013

541864_lykeio-

Για το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Αυγούστου, σχετικά με το νέο Λύκειο, στάλθηκαν 4.οοο σχόλια από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης δημόσιας διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες ενστάσεις προέρχονται από καθηγητές Πληροφορικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το μάθημα της Πληροφορικής ως μάθημα επιλογής, που θα γίνει, εξαφανίζεται στην πραγματικότητα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, ενστάσεις έχουν και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής για τη μείωση των ωρών γυμναστικής από δύο σε μία στη Β’ Λυκείου, ενώ τα περισσότερα σχόλια -1.258 συνολικά- συγκέντρωσε το άρθρο 2 του νομοσχεδίου περί Διάρθρωσης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Μάλιστα, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για τους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης θα αυξάνονται προοδευτικά στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

Επίσης, τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων μειώνονται από έξι σε τέσσερα, ενώ στον Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία του μαθητή και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ