Νορβηγία | «Taxi Stoltenberg»

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ ήθελε να μάθει τι πραγματικά πιστεύουν οι πολίτες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους και βρήκε έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο για να το κάνει!

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ έβαλε γυαλιά ηλίου και στολή οδηγού ταξί και ξεχύθηκε στο Όσλο για να μιλήσει από κοντά με τους ψηφοφόρους.

Μάλιστα, το «Taxi Stoltenberg» ήταν εξοπλισμένο με κρυφές κάμερες που κατέγραφαν τις συνομιλίες του πρωθυπουργού, συνομιλίες που θα… αξιοποιηθούν, στην προεκλογική του εκστρατεία, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Έτσι, με τη σκέψη ότι τα ταξί είναι από τα ελάχιστα μέρη όπου οι άνθρωποι εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, ο Νορβηγός πρωθυπουργός, έγινε «ταξιτζής» για ένα απόγευμα και η συζήτηση με τους επιβάτες στρεφόταν –τις περισσότερες φορές- γύρω από την πολιτική.

Πάντως οι πιο πολλοί πελάτες φάνηκε να συνειδητοποιούν γρήγορα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οδηγό. «Από αυτή την οπτική γωνία μοιάζετε με τον Στόλτενμπεργκ» του είπε ένας επιβάτης.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυπτε την ταυτότητά του μόνο όταν τον αναγνώριζαν και κανένας πελάτης δεν πλήρωσε για τη διαδρομή, ενώ το ενδιαφέρον στο πείραμα Στόλτενμπεργκ είναι πως ο πρωθυπουργός δεν έλαβε και πολύ καλές κριτικές για τις ικανότητές του στην οδηγήση.

Σε μία κούρσα μάλιστα, σταμάτησε πολύ απότομα όταν κατά λάθος πάτησε το φρένο νομίζοντας ότι είναι ο συμπλέκτης και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχε να οδηγήσει οκτώ χρόνια!

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι δημοφιλής στη Νορβηγία, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις εν όψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου εμφανίζουν το κόμμα του να υπολείπεται της αντιπολίτευσης.

Η εμπειρία του πρωθυπουργού ως οδηγού ταξί θα χρησιμοποιηθεί ως σποτάκι στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ σχετικό βίντεο έχει ήδη κοινοποιηθεί στη σελίδα του στο facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;