Ομπάμα προς Σαμαρά | Η συνέχιση της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά

Στην ανάγκη δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης στην Ελλάδα συμφώνησαν Μπάρακ και Αντώνης, αλλά είναι αμφίβολο αν έφτασε κάτι στο αυτί των Μέρκελ – Σόμπλε.

«We cannot simply look to austerity as a strategy”(!) τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στις δηλώσεις προς τα ΜΜΕ με αφορμή τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Α. Σαμαρα, επιθυμώντας να στείλει σαφές μήνυμα διαφοροποίησης των ΗΠΑ προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τη Γερμανία για την ασκούμενη ευρωπαϊκή πολιτική στο νότο της Γηραιάς Ηπείρου και στην Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σχέδιο για δημοσιονομική εξυγίανση προκειμένου να γίνει το χρέος διαχειρίσιμο, όμως είναι επίσης σημαντικό να βρίσκεται στο επίκεντρο η ανάγκη ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας – γιατί γνωρίζουμε πως ιστορικά εκείνες οι χώρες που μπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης, που έχουν υψηλή απασχόληση εργατικού δυναμικού και οι πολίτες αυξάνουν την παραγωγικότητά τους καθώς αισθάνονται ότι η χώρα προχωράει προς τα εμπρός είναι οι χώρες που καταφέρνουν με μεγαλύτερη ευκολία να μειώσουν τα βάρη των χρεών τους, σε αντίθεση με εκείνες τις χώρες που οι κάτοικοι αισθάνονται ότι δεν έχουν ελπίδα», τόνισε ο κ. Ομπάμα πριν πάρει το λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος είπε ακόμα ότι: «Πιστεύω πως ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στις σκληρές δράσεις που χρειάζονται όμως συγχρόνως, και αυτό είναι κατανοητό, θέλει να σιγουρευτεί πως οι Έλληνες πολίτες βλέπουν ένα φως στο βάθος του τούνελ. Και αυτό που τον διαβεβαίωσα είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν και να είναι στήριγμα σε αυτήν την δύσκολη πορεία. Όμως είμαστε σίγουροι πως η Ελλάδα μπορεί να πετύχει, καθώς, όπως ξέρετε το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία», ενώ ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό συνέχεια των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεσμεύθηκε για συνέχεια των μεταρρυθμίσεων , μίλησε για ευκαιρία επίλυσης στο κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ και με την παρούσα κυπριακή ηγεσία – αναφερόμενος προφανώς στην πρόταση Αναστασιάδη επιστροφής της Αμμοχώστου για την οποία οι ΗΠΑ δεν εμφανίζονται απορριπτικές – και για μια ερχόμενη προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε. με επίκεντρο τη Δια-Ατλαντική συνεργασία στο ενεργειακό, με ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις σε σχέση με την παραγωγή και μεταφορά φυσικού αερίου. Για την κρίση που διέρχεται η χώρα και την κακή οικονομική της κατάσταση λόγω της συνεχιζόμενης βαθιάς ύφεσης είπε:»Πράγματι περνάμε μέσα από πολλές δυσκολίες. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών είναι τεράστιες, όμως δεν θα πάνε χαμένες και τώρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Βεβαίως θα κάνουμε όλα όσο χρειάζονται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;