Domino, η νέα δημιουργία των Vasistas

domino

Η ομάδα Vasistas μας προσκαλεί στην παρουσίαση της νέας της δημιουργίας Domino από Δευτέρα 23 έως και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας (Σίνα 31) στις 20.30.

Τι μπορεί να συμβεί πριν από την πτώση;

Μια βουβή χορογραφία για το παρόν που μας διαφεύγει και για το αόριστο μέλλον.

Το Domino πραγματεύεται το θέμα της επιδημικής κατάρρευσης, μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που οδηγεί σε γενικευμένη κατάσταση «επείγοντος», εστιάζοντας στους επιζώντες.

Οι Vasistas δημιουργούν στη σκηνή πολλαπλές απόπειρες επαναλειτουργίας του κοινωνικού συνόλου, πριν τη συνολική κατάρρευση. «Όταν είσαι στα σκατά ως το λαιμό, δεν μένει παρά να τραγουδάς» λέει ο Σάμουελ Μπέκετ.

Η δραματουργία βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχνίδια σφαγής», εφαρμόζοντας στο έργο τους ιδιαίτερους αφηγηματικούς κώδικες και τη σκηνική γλώσσα που εξελίσσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Στη σκηνή εναλάσσονται στιγμιότυπα, θραυσματικά ταμπλώ ενός κόσμου όπου το τέλος πλησιάζει, όπου άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το κενό. Με τρόπο επείγοντα, παράλογο και νοσταλγικό.

Το ηχητικό και αισθητικό σύμπαν της παράστασης δημιουργείται από πρώιμες, ξεχασμένες ηχογραφήσεις του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα και χορογραφίες της ίδιας εποχής. Κινητοποιούμε κάτι από το εύθραστο παρόν μας πραγματοποιώντας μια συλλογική πτώση προς τα πίσω.

Η νέα δουλειά των Vasistas εγγράφεται στο πλαίσιο μιας απλής, προκαθορισμένης κατάστασης, την κατάρρευση μιας εποχής, μιας γενιάς, ενός οικονομικού συστήματος, ενός ζώντος οργανισμού.

Το Domino πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή των Vasistas με τα Open Latitudes (3)-european project, KOMM’N’ACT, Théâtre des Bernardines, MIR festival.

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Δραματουργία: Vasistas
Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Δραματουργική συνεργασία: Χριστιάνα Γαλανοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Κούτρα

Ερμηνεύουν:
Ευθύμης Θέου, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ariane Labed,
και οι: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νικολέτα Ξεναρίου, Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ματίνα Περγιουδάκη, Ρίτα Λυτού, Βίκυ Μαραγκάκη, Νατάσα Παπανδρέου

Λίγα λόγια για την ομάδα Vasistas
Η ομάδα Vasistas ενεργοποιείται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία. Επιδιώκει τη συνεχή έρευνα και τον πειραματισμό ως προς τη σκηνική πράξη σε έναν άμεσο διάλογο με το παρόν.
Προτείνοντας μια δραματουργία που δεν καθορίζεται από μια λογική κειμένου ή γραμμικής ιστορίας και χρησιμοποιώντας ελάχιστα τεχνικά ή σκηνικά μέσα, η ομάδα ενορχηστρώνει ‘κινούμενες εικόνες’ και δημιουργεί το ρυθμό της εκάστοτε ιστορίας σαν μια μουσική χορογραφία σε παρόντα χρόνο.

Παραγωγές της ομάδας – σε σκηνοθεσία Αργυρούς Χιώτη
Get Over It (Φαίδρες), 2005-06
Κόκκινη σκουφίτσα – εγώ και ο λύκος μου, 2007-08
Silence, 2008-09
Phobia: ένα θέαμα, 2010
Control freak, performance, 2010
Spectacle: 2011

Άλλες συνεργασίες:
Φάουστ του Γκαίτε (Εθνικό Θέατρο) σε συλλογική σκηνοθεσία των Blitz, Α.Ξάφη, Γ.Γάλλο, Β.Μαυρωγεωργίου, Α.Χιώτη, (2008-09).
Κασσάνδρα του Benedetto Marcello (καντάτα) σε συνεργασία με το ensemble Latinitas Nostra και την εταιρεία παραγωγής Phormigx (Σεπτέμβριος 2009).
In situ performance ‘Η αρπαγή’ στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα στο πλαίσιο της έκθεσης του Στέφανου Τσιβόπουλου The Future starts here (Σεπτέμβριος 2012)
Πληροφορίες
Τοποθεσία: Γαλλικό Ινστιτούτο, Tαράτσα, Σίνα 31, Αθήνα

Ημερομηνία: Από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2013
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 20.30
60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος, με απαραίτητα κράτηση θέσεων στο 6934997210

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;