Μπιορκ και σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο σε ντοκιμαντέρ για τη μουσική

Από Irina_def 27 Ιουλίου 2013

Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ του BBC Four με οικοδεσπότη τον σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο και συμπαρουσιάστριά του την Μπιόρκ.

Πιο συγκεκριμένα, με καταλληλότερη αφορμή γι’ αυτήν την εκπομπή το άλμπουμ της Μπιορκ, Biophilia, η Μπιορκ στις live εμφανίσεις της για το άλμπουμ αυτό ζητά από το κοινό να διαλογιστεί και να νιώσει τη σχέση ανάμεσα στη μουσική, τη φύση και την τεχνολογία.

Έτσι και το ντοκιμαντέρ αφορά στη σχέση των μαθηματικών και της μουσικής. Οι αρχαίοι πολιτισμοί διερεύνησαν τις αρχές των μαθηματικών που διέπουν τον ήχο, το ίδιο και ο Πυθαγόρας παρατηρώντας και αναλύοντας τη σχέση μεταξύ μουσικής κλίμακας και μαθηματικών αναλογιών.

Η σύγχρονη έρευνα ασχολείται με το πως τέμνονται η μουσική και η επιστήμη. Οπως και άλλοι τομείς της επιστήμης. Η νευρολογία, η σύγχρονη ιατρική, ακόμα και η τεχνολογία αποτελούν πηγή έμπνευσης, μια ρίζα νέα για τη μουσική κάνοντας τα σύνοτρα τέχνης και επιστήμης εύθραυστα.

Όσον αφορά στη δουλειά της Μπιορκ, σχεδιάστηκαν ειδικά καινούργια όργανα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν φυσικούς ήχους και ασφαλώς οι στίχοι των κομματιών είναι ειδικά γραμμένοι γι’ αυτά τα μοναδικά όργανα. Το τραγούδι «Μoon», αναφέρεται στα κυκλικά φαινόμενα και το περιλαμβάνει στοιχεία εμπνευσμένα από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην αστραπή και τη βροντή.

Από την άλλη, ο Ατένμπορο, διερευνά την ύπαρξη της μουσικής μέσα στον κόσμο, ήχους από ωδικά πτηνά και φάλαινες. Από τη μεριά της η Μπιορκ υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας δημιουργεί μια πιο «έξυπνη» μουσική, καθώς για το άλμπουμ της δημιουργήθηκαν ακόμα και νέα μουσικά όργανα.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ