Καλαμάτα | Όσα έγιναν στην αντιφασιστική πορεία

Στην Καλαμάτα συγκεντρώθηκαν περίπου 2000 άνθρωποι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την αντιφασιστική πορεία σε απάντηση στα σχέδια της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει φεστιβάλ στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου της πόλης.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, μάλιστα, ήταν τα εξής: «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, έξω οι φασίστες από τη Μεσσηνία», «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό», «Ούτε στην Καλαμάτα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά».

Παρ’ όλο που η Aποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου είχε ήδη ανακαλέσει την άδεια για την πραγματοποίηση οποιουδήποτε του φεστιβάλ έως το τέλος του Αυγούστου -μετά τις αντιδράσεις φορέων της πόλης και υπό τον φόβο επεισοδίων σε μια τουριστική περίοδο- στη διάρκεια της πορείας, βουλευτική παρουσία υπήρχε και στα γραφεία της ΤΟ Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής, όπου βρέθηκαν περίπου 60 άτομα.

Επιπλέον, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας ανακοίνωσε:
«Στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας.

Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι “παρεξηγημένες προσωπικότητες”. Οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που το Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί. Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το Γερμανό κατακτητή, οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στον Χίτλερ, συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
4'
72 - 65
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
6'
7 - 6
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;