Βουλγαρία | Βιβλιοθήκη on the beach

Από Irina_def 20 Ιουλίου 2013

Στην Αλμπένα, το βουλγαρικό τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, μας περιμένει μια βιβλιοθήκη διαφορετική από τις άλλες.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια «Βιβλιοθήκη Παραλίας», όπως ονομάζεται, η οποία έχει εγκατασταθεί σε έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων, πάνω στην αμμουδιά., ενώ στα 140 ράφια της μπορεί κανείς να βρει περισσότερα από 4.000 βιβλία, κατάλληλα για να διαβάσει κάποιος κάνοντας… ηλιοθεραπεία.

Μάλιστα, η βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό ώστε να αντέχει τον δυνατό αέρα και την έκθεση στον ήλιο.

«Βρήκαμε ένα υλικό το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό στον ήλιο και το νερό. Βρήκαμε επίσης πολύ γρήγορα μια μέθοδο σταθεροποίησης. Επιλέξαμε ένα είδος παλέτας για την κατασκευή κάτω από τη βιβλιοθήκη, το οποίο όμως δεν μπορείτε να δείτε εδώ, ώστε να γίνει πολύ σταθερή έναντι του ανέμου», λέει ο εμπνευστής της.

Επίσης, η βιβλιοθήκη προσφέρει περισσότερους από 2.500 τίτλους βιβλίων σε δέκα γλώσσες και φυσικά, μέχρι τώρα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, από μικρούς και μεγάλους.

Ενας από τους λόγους είναι ότι ο δανεισμός βιβλίων από τα ράφια της δεν στοιχίζει τίποτα. Είναι δωρεάν!

«Νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια επιλογής βιβλίων και συγγραφέων. Επίσης, η βιβλιοθήκη γίνεται ολοένα και πιο πλούσια καθώς πολλοί από τους επισκέπτες μας, αφήνουν τα δικά τους βιβλία όταν επιστρέφουν σπίτι από τις διακοπές τους, ώστε να τα διαβάσουν και άλλοι», λέει η διευθύντρια της βιβλιοθήκης.

«Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα. Μου αρέσει πάρα πολύ. Θα έπρεπε να επεκταθεί σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, σε όλο το μήκος της παραλίας», λέει ένας τουρίστας.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ