Portal Room | Συνδεθείτε με Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό

Portal Room-3

Μία νέα πρωτοποριακή υπηρεσία το Portal Room δημιουργήθηκε από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει σαν σκοπό της να φέρει σε επαφή τελειόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό/διδακτορικό στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού (mentees), με τους Έλληνες συναδέλφους τους που φοιτούν ήδη στο εξωτερικό (mentors).

Ειδικότερα η νέα υπηρεσία ρηξικέλευθο σαν ιδέα ακριβώς επειδή οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι για να συμβουλεύσουν έναν τελειόφοιτο για τις πιθανές επιλογές του και την προετοιμασία του είναι οι 2 με 3 χρόνια μεγαλύτεροι συνάδελφοί του που βρίσκονται ήδη εκεί και είτε φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είτε έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα απ αυτό και εργάζονται.

Πως λειτουργεί το Portal Room

Ένα τυπικό Portal Room session διαρκεί 30 λεπτά στα οποία ο mentee μπορεί να ζητήσει πληροφορίες από τον mentor για τις επιλογές του στο εκάστοτε πανεπιστήμιο, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, τους καθηγητές που παίρνουν Έλληνες διδακτορικούς ή και να ζητήσει πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησης του.

Ακόμη μέσα από ένα Portal Room session ένας φοιτητής μπορεί να λάβει και να εξετάσει κρίσιμες πληροφορίες για την ζωή στην πόλη που βρίσκεται το πανεπιστήμιο που τον ενδιαφέρει και την αγορά εργασίας μετά το πτυχίο, για την στέγαση και τις μετακινήσεις του εκεί και, φυσικά, να κάνει τις πρώτες του γνωριμίες ήδη από την Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους που βρίσκονται εκεί και οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να εγκατασταθεί.

Όλα τα Portal Room sessions διεξάγονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Global Prep (Κατεχάκη 17 Αθήνα).

Portal room-2

Τρία είδη Portal Room Sessions

Το Portal Room έχει τρία είδη από session:

Free Portals

Τα Free Portals είναι δωρεάν Portal Sessions για όλους τους φοιτητές (ανεξαρτήτου σχολής) που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και αναλύονται πληροφορίες για κάθε πόλη ή πανεπιστήμιο, καθώς και για τα τμήματά του από τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν εκεί. Διοργανώνεται ένα Free Portal κάθε εξάμηνο για κάθε μεγάλη πόλη του εξωτερικού όπου φοιτούν Έλληνες σπουδαστές. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.

Mentoring Portals

Επίσης όλοι οι φοιτητές που επιλέγουν το Global Prep Center για την προετοιμασία τους για τα test (GMAT, GRE, TOEFL, IELTS) λαμβάνουν δύο Mentoring Sessions στο Portal Room αυτόματα με την εγγραφή τους στα μαθήματα προετοιμασίας.

Στα Mentoring Portals, αναλύονται εξειδικευμένες πληροφορίες για το κάθε πανεπιστήμιο και τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την αίτηση του υποψηφίου να ξεχωρίσει. Τα δύο αυτά sessions παρέχονται μόνο για τους σπουδαστές του Global Prep.

Όπως και τα Free Portals είναι επίσης δωρεάν. Με την εγγραφή τους στο Global οι σπουδαστές κάθε νέου group μαθημάτων γίνονται matched με τους mentors που τους ταιριάζουν περισσότερο μέσω ενός αλγορίθμου ταξινόμησης.

Coaching Portal

Το Coaching Portal session απευθύνεται στους τελειόφοιτους που επιθυμούν μια πιο εκτεταμένη και μακρά επικοινωνία με έναν mentor του εξωτερικού δημιουργήθηκαν τα Coaching Portal Sessions.

Στα Coaching Sessions ένας mentor προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές στον mentee του για τις αιτήσεις του για συγκεκριμένα πανεπιστήμια μέσα από πολλαπλά 1-on-1 sessions.

Δηλώσεις συμμετοχής

Αν σε ενδιαφέρει να δηλώσεις συμμετοχή στο Portal Room ή να προσφέρεις τη βοήθεια σου τότε μπορείς να επισκεφτείς τον συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Επικοινωνία

Μπορείς να επικοινωνήσεις με το Portal Room στα παρακάτω στοιχεία:

  • e-mail: info[papaki]portalroom.gr
  • Τηλέφωνο: 693-728-3068
  • Διεύθυνση: Κατεχάκη 17, Αθήνα 115 25

Σχετικοί Σύνδεσμοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;