Η εξήγηση του δήμαρχου δυτ. Μάνης για την απαγόρευση των ρακετών

Από Irina_def 28 Ιουνίου 2013

Την απαγόρευση των ρακετών στις παραλίες το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου σχολίασε ο δήμαρχος δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η απαγόρευση οφείλεται στις γραπτές καταγγελίες λόγω ατυχημάτων.

«Από πέρυσι είχαν αρχίσει κάποιες διαμαρτυρίες κατοίκων σχετικά με τις ρακέτες και την επικινδυνότητά τους. Επειδή πιστεύουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και ανήκει σε όλους με σεβασμό από όλους προς όλους το αφήσαμε. Φέτος το ζήτημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν και γραπτώς και με επίσκεψη στα διοικητικά συμβούλια των επαγγελματιών όλης της περιοχής και των καταλυματιών ομόφωνα αποφάσισαν να εισηγηθούν να συζητηθεί η διακοπή του παιξίματος των ρακετών για κάποιο χρονικό διάστημα επειδή η επικινδυνότητά του είναι μεγάλη.»

Στην ερώτηση αν υπήρχαν τραυματισμοί, ο δήμαρχος δυτικής Μάνης απάντησε βεβαίως, τονίζοντας πως μετά την απόφαση υπήρξε και νέα αναφορά από λουόμενο που το παιδί του χτυπήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος και στη συζήτηση πήραν μέρος και πολίτες και πραγματικά δεν ήταν στην όλη μας διάθεση να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση αλλά το κάναμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους τραυματισμούς», επισήμανε.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις, το «απαγορευτικό» για το παίξιμο ρακετών στην Καλόγρια το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου δεν άρεσε σε όσους απολαμβάνουν το σπορ και ο δήμαρχος απάντησε «Είπα στους νέους αυτά που μου λένε προφορικά, να μου τα δώσουν και γραπτώς ώστε να ξανατεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Η άρση της «απαγόρευσης» είναι στο «τραπέζι»».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ