Ο Tim Cook στο συνέδριο D11

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώθηκε το συνέδριο D11, στο οποίο παραδοσιακά δίνει το παρόν ο εκάστοτε πρόεδρος της Apple (παλαιότερα ήταν ο Steve Jobs, τώρα πλέον ο Tim Cook).

Το συνέδριο διοργανώνεται με τη “σφραγίδα” του τεχνολογικού site All Things Digital και είναι ένα μέρος που σχεδόν κάθε χρόνο βγάζει νέα και φέτος δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Εκεί ο Tim Cook μίλησε πρακτικά για το ενδεχόμενο να βγάλει η Apple κάποιο “έξυπνο ρολόι”, το να κυκλοφορήσει κάποιες δικές της εφαρμογές στο Android, το γιατί δεν βγάζει ένα μεγαλύτερο iPhone, και το ενδεχόμενο να “ανοίξουν” περισσότερο το iOS σε τρίτους δημιουργούς είναι μερικά από τα νέα της συνέντευξης.

Όσον αφορά στο iPhone, το οποίο θεωρείται παραδοσιακά ως ένα σχεδόν κλειστό οικοσύστημα με την εμπειρία του χρήστη να ελέγχεται στενά από την Apple, μπορεί να αλλάξει, αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του Cook.

Μάλιστα, μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια τεράστια αλλαγή στην πολιτική της εταιρείας: από την προηγούμενη αδιάλλακτη στάση της που ανάγκαζε τους developers να προσαρμόζονται κατά γράμμα στους όρους της Αpple, στην παροχή σε αυτούς τη δυνατότητα να πειράξουν την βασική εμπειρία που προσφέρει το iPhone στους χρήστες.

«Όσον αφορά στο γενικό θέμα του ανοίγματος του ΑPI (application programming interface) , θα μας δείτε στο μέλον να το ανοίγουμε περισσότερο, αλλά όχι στο βαθμό που να θέτουμε τον χρήστη στον κίνδυνο του να έχει μια κακή εμπειρία» τόνισε ο Cook.

«Υπάρχει πάντα η λεπτή γραμμή, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δεν χρειάζεται να είναι τόσο λεπτή. Πιστεύουμε ότι ο πελάτης μας πληρώνει για να κάνουμε γι αυτόν κάποιες επιλογές, αλλά ναι, το API θα είναι πιο ανοικτό στο μέλλον»

Οι δηλώσεις του Tim Cook σημειώνουν μια απομάκρυνση από τον τρόπο που είναι δομημένο το οικοσύστημα του iPhone αυτή τη στιγμή, όπου οι βασικές δυνατότητες και η εμπειρία του χρήστη παραμένουν απρόσιτα για τους developers των εφαρμογών, και ελέγχονται 100% από την Αpple με το σκεπτικό ότι αν επιτραπεί στους developers η πρόσβαση σε αυτά θα αλλοιωθεί η εμπειρία του χρήστη iPhone.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;