Tρώγοντας στο Αλάτσι...

alatsi

Όσοι επιθυμούν να γευτούν την μεσογειακή κουζίνα στην πιο gourmet εκδοχή της τότε το Αλάτσι αποτελεί ίσως μια από τις ιδανικότερες προτάσεις για μια ενδιαφέρουσα γαστριμαργική εμπειρία. Σε μια in γειτονιά, μόλις λίγα μέτρα πίσω από το Hilton, το Αλάτσι ενσωματώνεται ευχάριστα με τα υπόλοιπα cafes και restaurants, συμπληρώνοντας κάπως έτσι το puzzle μιας καλαίσθητης και εκλεπτυσμένης εξόδου.

Αυτό που αρχικά μας έκανε εντύπωση ήταν ο ιδιαιτέρως πρόχειρος και απλοϊκός κατάλογος που δεν ανταποκρίνεται στα standards του εστιατορίου: τα πιάτα ήταν κατηγοριοποιημένα με βάση την τιμή τους πάνω σ’ ένα κακής ποιότητας (ένα διπλωμένο Α4) και φθαρμένο χαρτί. Ακόμα ο εσωτερικός χώρος στον οποίο καθίσαμε –και σε αντίθεση με τον πολύ πιο ευχάριστο εξωτερικό-, θέλει γρήγορα αισθητική αναβάθμιση, καθώς είναι εγκαταλελειμμένος και καταθλιπτικός (Όπως είπε και ένας φίλος που ήταν μαζί μας, “θύμιζε lobby ξενοδοχείου” ).

Ως προς τα φαγητά:

Το κουβέρ περιελάμβανε ποιοτικό βιολογικό ψωμί, νόστιμα παξιμάδια από ξυλόφουρνο και ελιές.

Ως ορεκτικό δοκιμάσαμε καλτσούνι με ξυνομυζήθρα, τυρομάλαμα και δυόσμο, υλικά που γευστικά έδεναν ικανοποιητικά μεταξύ τους. Ωστόσο παρατηρήσαμε πως η τηγανισμένη κρούστα ίσως «κρατούσε» παραπάνω λάδι απ’ όσο έπρεπε.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε σαλάτα με κους κους ροβίτσα και μυρωδικά. Αν και η παρουσίαση του πιάτου δεν μας προδιέθεσε θετικά , εξεπλάγημεν από τον πρωτότυπο συνδυασμό υλικών και το γευστικό αποτέλεσμα. Το συστήνουμε δίχως δεύτερες σκέψεις.

Παραγγείλαμε επίσης αφράτους σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και δυόσμο, γαρνιρισμένους με sauce γιαουρτιού. Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Ένα πιάτο αντάξιο των προσδοκιών μας που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Για κυρίως πιάτο επιλέξαμε καπνιστή μελιτζάνα με σύγλινο, καραμελωμένα κρεμμύδια και ανθόγαλα. Κι εδώ υπήρχαν αντιφάσεις. Αν και η επιλογή ακούγεται ενδιαφέρουσα -και τω όντι ήταν εύγευστη-, εν τούτοις το πάντρεμα των δύο καπνιστών υλικών ( σύγλινο και μελιτζάνα) συνιστούν κατά την γνώμη μας πλεονασμό που καθιστά το πιάτο βαρύ και υπερβολικά αλμυρό. Το πιάτο προσφέρεται μόνο για μερακλήδες που θέλουν να συνοδεύσουν μια υψηλής περιεκτικότητας σε alcohol μπύρα ή ένα δυνατό κόκκινο κρασί.

Το δεύτερο κυρίως πιάτο που παραγγείλαμε, η σφακιανή πίτα με καραμελωμένο κοτόπουλο, πιπεριές, άγρια μανιτάρια και ημίλιαστη ντομάτα, μας απογοήτευσε. Το συγκεκριμένο πιάτο θα ταίριαζε καλύτερα σε menu συνοικιακού σουβλατζίδικου. Η πασπαλισμένη με την πληθώρα ασύμβατων μεταξύ τους υλικών σφακιανή πίτα, δεν χαρακτήριζε ούτε το ύφος ούτε το επίπεδο του εστιατορίου.

Από γλυκά παραγγείλαμε:

Κρέμα από φρέσκο ανθότυρο, σοκολάτα γάλακτος, τριμμένα μπισκότα και κάστανο.

Στην προκειμένη περίπτωση οι απόψεις των αρθρογράφων- κριτών διίστανται πλήρως:

Κατά την γνώμη του Πάνου Τσέλλου, η υφή που το γλυκό άφηνε στην γλώσσα ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Όμως οι διαφορετικές γεύσεις των υλικών (σκεφτείτε σοκολάτα- γιαούρτι –κάστανο(!!)) περιεπλέκοντο με τρόπο άτσαλο, ώστε η τελική αίσθηση που άφηνε το γλυκό να διέπεται από ανομοιογένεια.

Κατά την γνώμη της Κωνσταντίνας Πυρνοκόκη, το γλυκό αυτό ήταν καλύτερο απ’ ότι αναμενόταν. Εμφανισιακά έδειχνε σαν ένα άγευστο, αδιάφορο μείγμα, τελικά όμως το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Η γεύση της σοκολάτας ήταν ανεπαίσθητη αλλά ιδιαίτερη και εμπλεκόταν επιτυχημένα με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας.

3 Μπάλες παγωτό Kayak με γεύσεις α) Λουκούμι Τριαντάφυλλο, β) Γιαούρτι Μέλι-Καρύδι, γ) Σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας

Και οι τρεις παραπάνω γεύσεις ήταν ευχάριστες. Ξεχωρίσαμε το πιο καλοκαιρινό και καινοτόμο Λουκούμι Τριαντάφυλλο, που στους λάτρεις του παραδοσιακού λουκουμιού θα ξυπνήσει οπωσδήποτε οικείες γευστικές αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια, όταν ακόμα οι προτιμήσεις για ένα επιδόρπιο δεν είχαν διαβρωθεί τόσο από τα ευτελή trends της παγκοσμιοποίησης.

Λουκουμάδες με μέλι.

Οι λουκουμάδες ήταν πολλοί, μικροί, παραδοσιακοί και νόστιμοι. Ίσως να είχαν πολύ σιρόπι που τους καθιστούσε λίγο περισσότερο βαρείς απ’ όσο έπρεπε. Για τους λάτρεις του συγκεκριμένου γλυκού, τους συνιστούμε ως μοναδικό επιδόρπιο για 2 άτομα.

Το service μας ικανοποίησε καθώς διεπόταν από ταχύτητα και ειλικρινή ευγένεια. Συν τοις άλλοις μας κέρασαν εξαίσια κρητική τσικουδιά, δίπλες και τους προαναφερθέντες λουκουμάδες. Τους ευχαριστούμε!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πάνος Τσέλλος: 7,5

Κωνσταντίνα Πυρνοκόκη: 7

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους φίλους μας Γιώργο Σωτηρόπουλο, Κωνσταντίνο Καούρα και Ιωάννα Ζαρμπαλά που μας συνόδευσαν κάνοντας το δείπνο μας πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον.

Αλάτσι: Βρασίδα 13, όπισθεν Hilton

ΥΓ: Πληρώσαμε για όόλα αυτά 66,50€

Συντάκτες | Παναγιώτης Τσέλλος και Κωνσταντίνα Πυρνοκόκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;