Ο εξάψαλμος Τσίπρα για Μέρκελ και λιτότητα από την Πορτογαλία

ΤσιπρασΑπό την Πορτογαλία όπου περιοδεύει και μετά από συνάντηση με την ηγεσία του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μόνη λύση αποτελεί μια γενναία διαγραφή του χρέους για όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, καθώς οι πολιτικές λιτότητας και τα υπέρογκα χρέη δεν είναι βιώσιμες, όπως για άλλη μια φορά επέμεινε.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «κανείς στον κόσμο δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορούν να αποπληρώσουν όλο αυτό το χρέος. Είναι αδύνατον και αν κάποιος σας λέει ότι οι Πορτογάλοι, οι Έλληνες και οι Ισπανοί μπορούν, δεν λέει την αλήθεια»!

Περαιτέρω, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε ρήση του Κέινς, ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτού που πρέπει να πληρώσει πολλά χρήματα τα οποία δανείστηκε από άλλους, αλλά και εκείνου που δάνεισε και θέλει να τα πάρει πίσω», θέλοντας να επισημάνει ότι στο τέλος και οι εύρωστες εωρωπαϊκές οικονομίες, όπως η Γερμανική, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στα δικά τους αδιέξοδα, όσο συνεχίζουν οικονομικές πολιτικές στείρας λιτότητας για τον ευρωπαϊκό νότο. Στα πλαίσια αυτά έκανε λόγο για κοινές απεργίες και διαδηλώσεις των ευρωπαϊκών λαών που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και πρόβαλλε την πρωτοβουλία της αντι-Συνόδου που διοργανώνεται τον Ιούνιο στην Αθήνα από κοινωνικά κινήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;