TEDxUniversityofPeiraeus | Όλα έτοιμα! Δείτε τους ομιλητές!

tedxuniversityofpeiraeus

To Πανεπιστήμιο Πειραιώς φιλοξενεί το πρώτο TEDx University of Piraeus που πραγματοποιείται στις 20 Απριλίου, στο ίδιο το πανεπιστήμιο, με θεματική “Believe.Act.Change”.

Το TED αποτελεί ένα συνέδριο ιδεών που ώς μότο του έχει το “ideas worth spreading” δηλαδή ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν”. Το σκεπτικό του συνεδρίου ήταν απλό. Προσκαλούσε ομιλήτες για να παρουσιάσουν δράσεις και ιδέες που είναι αξιόλογες και ικανές να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης.Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια και με τα χρόνια λόγο της μεγάλης του επιτυχίας αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του σε πόλεις, κοινότητες,πανεπιστήμια και ομάδες πληθυσμών που ήθελαν να δημιουργήσουν και αυτές την ίδια ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.

Η θεματολογία του TEDx University of Piraeus δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικαιρή. Ζώντας σε μια κοινωνία όπου η οικονομική κρίση αλλά και η κρίση των αξιών οδηγεί τους ανθρώπους στην αδράνεια, το “Believe.Act.Change” ερχεται για να μας θυμήσει πως όλα είναι στο χέρι μας φτάνει να πιστεψουμε σε αυτό.

Είναι σαν τον τρίτο νόμο του Νευτωνα όπου αναφέρεται στην δράση και στην αντίδραση. Αν δεν πιστέψεις και δεν δράσεις,δεν θα έχεις σε τι να πιστεύεις και καμία αλλαγή δεν θα επέλθει.

Το TEDx University of Piraeus είναι όμως κάτι παραπάνω από συνέδριο,αφού αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία περά από τις ομιλίες, ενώ πλαισιώνεται από δράσεις που έκαναν οι ίδιοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς ευελπιστώντας να αποτελέσει έναυσμα για δράση και αλλαγή στην κοινωνία.

Θα φιλοξενήσει 10 ομιλητές,όπου ο καθένας θα μας πει την δική του ιδέα πάνω σε κάθε μια λέξη της θεματολογίας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους ομιλητές μας.

  • Believe

Τομάζο Πάγωνης – Ναυλομεσίτης

Γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα στον Πειραιά, σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο και έκτοτε προσέλαβε τον εαυτό του ως διαπραγματευτή ναυτιλιακών συμβάσεων, ενίοτε ως πλοιοκτήτη και συχνά ως διαχειριστή πλοίων. Γενικώς, ασχολείται με ότι επιπλέει μεταφέροντας φορτίο. Παραμένει εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA) από το 1992 και έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την διδασκαλία της “τέχνης των ναυλώσεων”. Είναι συγγραφέας του “Chartering Practice Manual” το οποίο προτείνεται από το HSA για τα σεμινάρια του SGC (Shipbroking Gnosis Certificate), και έχει σαν χόμπι την ιστιοπλοϊα, το θέατρο και την λογοτεχνία, όμως δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα χόμπι του. Κατά καιρούς έχουν εκδοθεί κάποια μικρά διηγήματά του ενώ το 2010 παίχτηκε στο θέατρο Άλμα το θεατρικό του έργο “Αύριο πάλι”.

Άγγελος Μουζακίτης – Business Administration Student

Ο Άγγελος είναι, μεταξύ άλλων, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πριν από το τέλος των προπτυχιακών σπουδών του, έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντική εμπειρία σε Marketing και Business από τη δημιουργία & διοίκηση τμημάτων Μάρκετινγκ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, επιχείρησε να φέρει την αλλαγή στην ελληνική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ξεκινώντας τo πρώτο εκπαιδευτικό marketplace για φοιτητές Πανεπιστημίου, το «Outstudying», και συμμετείχε στο πρώτο ελληνικό startup Accelerator, το Metavallon με τo project «ASQOS». Στο ενδιάμεσο, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία ως εθελοντής της AIESEC για 2 χρόνια και έχει διδάξει σε μαθητές γυμνασίου business και marketing ως μέλος του πρόγραμμα CSR της Royal Bank of Scotland στην Ρουμανία. Από τον Ιανουάριο του 2013 προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Business Intelligence Analyst για την Travelplanet24. Αν αφήσετε στην άκρη όλες αυτές τις επιχειρηματικές σκέψεις και εμπειρίες που τον περιβάλλουν, θα βρείτε τον δύο φορές εθνικό πρωταθλητή καράτε και μια μοναδική παρέα για βράδυνες εξόδους.

Amalia Ghiban – Life coacher

Θεωρεί τον εαυτό της ένα πολίτη του κόσμου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις όχθες του Δούναβη στη Ρουμανία και για τα τελευταία 5 χρόνια απολαμβάνει την αύρα του Ατλαντικού στην Πορτογαλία. Έχει δοκιμάσει τις περισσότερες από τις περιοχές εργασίας που το περιβάλλον της, της συνέστησε, όπως: τραπεζική, διαχείριση έργων, marketing και χρηματοοικονομικά, αλλά το πάθος της για τους ανθρώπους δεν εκφράζονται σε κανένα από αυτά. Το coaching ήρθε να δώσει ένα όνομα σε αυτό που έκανε ήδη, αλλά χωρίς να το γνωρίζει, και την απελευθέρωσε από το σύστημα, στο οποίο δεν ταίριαζε. Από τότε που πήρε αυτό το μονοπάτι, σχεδιάζει συνεχώς τη ζωή της και τον εαυτό της μαζί με αυτό. Είναι η έκφραση του πάθους της για τους ανθρώπους και το χρησιμοποιεί ως καταλύτη, κάνοντας αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος με κάθε βήμα που παίρνει.

  •  ACT

Θωμάς Δούζης Ιδρυτής – Ιδιοκτήτης Έργον ΑΕ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σπούδασε στο τμήμα της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στο online branding. Μετά το πανεπιστήμιο τον κέρδισε η αγάπη του για το branding και το graphic design όπου σε συνδυασμό με την οικογενειακή παράδοση στα ελληνικά τρόφιμα τον οδήγησαν στη δημιουργία των εταιρειών Δίαυλος και Έργον μαζί με τον αδελφό του Γιώργο. Εξάγουν ήδη τα προϊόντα τους σε ευρωπαϊκές χώρες ενώ σχεδιάζουν να προσθέσουν νέα καταστήματα στην αλυσίδα των μεζεδοπαντοπωλείων και εστιατορίων τους .Πέρα από την επιχειρηματικό τομέα θα βρείτε ότι ένα από τα αγαπημένα του ενδιαφέροντα είναι η ιστιοπλοΐα στην οποία έχει διακριθεί αρκετές φορές εθνικά και ευρωπαϊκά.

Γιώργος Αραχωβίτης – Aρχιτέκτονας

O Γιώργος Αραχωβίτης είναι αρχιτέκτων (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).Ασχολείται με την ανάπτυξη της «Πολιτιστικής Ακτής» στην περιοχή της Ηετιώνειας Ακτής του λιμανιού, ως υπεύθυνος, εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.Διατηρεί το αρχιτεκτονικό γραφείο «Δομόρινθος» το οποίο εκπονεί μεγάλης και μικρής κλίμακας αρχιτεκτονικά και αστικού σχεδιασμού έργα με διακρίσεις και βραβεύσεις σε ελληνικούς και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Έχει ασχοληθεί με έρευνες για το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο της αυθαίρετης δόμησης στην Ελλάδα, για την αθηναϊκή νεοκλασική αρχιτεκτονική και για άλλα σχετικά ζητήματα, θεωρώντας την πόλη σαν το κατ’ εξοχήν αποτύπωμα και κοινό τόπο της ανθρώπινης κοινωνίας. Αναμείχθηκε με τα «κοινά», εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας και, για ένα διάστημα, διατέλεσε πρόεδρος της επιτροπής Πολεοδομίας και Συγκοινωνιών.Παρακολουθεί αρχιτεκτονικά και εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενδιαφέρεται για την τέχνη και την φιλοσοφία θεωρώντας την πραγματικότητα ως μια ρέουσα δυνατότητα.

Χάρης Τσέβης – Visual Designer

Είναι ταλαντούχος Έλληνας visual designer γνωστός σε όλον τον κόσμο για το μοναδικό του στυλ. Οι σπουδές του στην οπτική επικοινωνία τον έφεραν σε γνωστά καλλιτεχνικά μονοπάτια πόλεων όπως το Μιλάνο και την Αθήνα. Διευθύνει μια εταιρεία με έδρα στην Αθήνα, που εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα διδάσκει Editorial Design και Τυπογραφία στην σχολή ΑΚΤΟ και γράφει συχνά δημοσιεύματα καλλιτεχνικά και ηλεκτρονικά για τη θεωρία του σχεδιασμού, του πολιτισμού στον κυβερνοχώρο και την ιστορία του υπολογιστή. H δουλειά του έχει βραβευτεί στις ΗΠΑ από το National Portable Storage Association, την Ευρώπη με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Design και την Ελλάδα με το εθνικό βραβείο γραφιστικής και εικονογράφησης. Δημιουργίες του έχουν φιλοξενηθεί στις σελίδες πολλών βιβλίων, περιοδικών και ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο.

  • CHANGE

Παναγιώτης Βλάμος – Assistant Professor at Ionian University

Ο Δρ Παναγιώτης Βλάμος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το 2004. Έλαβε το πτυχίο του στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διδακτορικό του πτυχίο Μαθηματικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα, το 1991 και το 1997, αντίστοιχα. Έχει συγγράψει (είτε συνεργαστεί στην συγγραφή) περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων. Είναι επίσης, συγγραφέας (είτε από κοινού συγγραφέας ) 9 εκπαιδευτικών βιβλίων και δημιουργός διαφόρων τύπων πρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού. Έχει διατελέσει είτε μέλος είτε κύριος ερευνητής 50 ακαδημαϊκών συνέδριων και διάφορων ερευνητικών προγραμμάτων για τη μαθηματική μοντελοποίηση και προσομοίωση. Επιπλέον, είναι κριτής σε 10 διεθνή περιοδικά και αξιολογητής επιστημονικών προτάσεων. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ,συντακτικές & οργανωτικές επιτροπές για περισσότερα από 50 συνέδρια, περιοδικά και για βάσεις δεδομένων . Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τη μαθηματική μοντελοποίηση που εφαρμόζεται για τους σκοπούς της αποκατάστασης της εικόνας και της λύσης φυσικών και χημικών προβλημάτων μηχανικής ,τα διακριτά μαθηματικά, τη μαθηματική μοντελοποίηση στην εκπαίδευση και την μαθηματική μοντελοποίηση στη Βιοπληροφορική.

Δαλακλής Δημήτριος – Διοικητής Πολεμικού Ναυτικού

Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και έχει περάσει ένα σημαντικό μέρος της καριέρας του στη θάλασσα με διάφορα σκάφη του στόλου ως αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού. Σήμερα, βρίσκεται στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) , ως Διευθυντής Σπουδών. Όντας κάτοχος διπλού πτυχίου master (ITM & DA) από την Ναυτική Μεταπτυχιακή Σχολή (Monterey-Καλιφόρνια-ΗΠΑ), πραγματοποίησε την διδακτορική του έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Ναυτιλίας, Εμπορίου και Μεταφορών. Από το 2005, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και δίνει διαλέξεις στους τομείς Συστημάτων Μάχης, Ναυτικών Επιχειρήσεων, Επιστημών της Θάλασσας, Πλοήγησης, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Επικοινωνιών. Έχει συγγράψει τα βιβλία “Ναυτικά ηλεκτρονικά όργανα” & “Σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές και το φαινόμενο της πειρατείας”, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό από μελέτες και άρθρα, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, έχει μια εκτενή κατάρτιση στους τομείς της ναυσιπλοΐας, των ηλεκτρονικών, της γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων.

Χριστίνα Τρεμόντι – Ιδρύτρια & Πρόεδρος του Έδωσα Φακελάκι

Μεγάλωσε και έζησε στην Αθήν . Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Yale, στις ΗΠΑ, με πτυχίο (Bachelor of Arts) στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών. Ζει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη απασχολούμενη σε μεγάλες κυβερνητικές υπηρεσίες, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και εταιρίες, όπως το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και το τμήμα Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της L’Oréal ΗΠΑ. Παράλληλα με τη δουλειά της, το πάθος της για επίδραση στα κοινωνικά δρώμενα την οδήγησε στη συνεργασία με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία) όπου προετοίμαζε φοιτητές χαμηλού εισοδήματος αλλά με κίνητρα να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια στην Αμερική. Εμπνευσμένη από την αγάπη για την πατρίδα της και το όραμα για ένα σύστημα με διαφάνεια και την πίστη στο συλλογικό δυναμικό του Ελληνικού λαού, δεσμεύτηκε να βοηθήσει προς τη δημιουργία μίας ενάρετης κοινωνίας όπου θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον δημόσιο τομέα. Πεπεισμένη για το πανίσχυρο δυναμικό του παγκόσμιου ιστού για τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας «ενεργός πολίτης», δημιούργησε το ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ένα ασφαλή χώρο έκφρασης και διαλόγου ενοποιώντας ένα μηχανισμό αλλαγής.

Σάββας Γεωργίου – Διευθυντής Τεχνολογίας – Daily Secret

Σάββας έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάζεται για τεχνολογικές start up επιχειρήσεις από το 2009, όταν η ομάδα του επωάστηκε μέσω του Facebook Fund στο Palo Alto, Καλιφόρνια. Ήταν ένα από τα άτομα που συνέβαλλαν στην επιτυχία της HealthLeap, μιας νέας επιχείρησης στην Νέα Υόρκη που «διατάρρασε» τα ραντεβού των γιατρών στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2010. Πριν την ένταξή του στη Daily Secret,Σάββας ήταν διευθυντής τεχνολογίας των Εκδόσεων Λυμπέρη (Ο Conde Nast εκδότης για την Ελλάδα), όπου ηγείτο της ομάδας ανάπτυξης. Υπό την ηγεσία του, ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης ανανέωσε την ψηφιακή του παρουσία για τους τίτλους περιοδικών του, περιλαμβάνοντας τις ιστοσελίδες της Vogue, Men’s Health and Glamour Magazine . Στη Daily Secret, καθοδηγείται από την αίσθηση του σκοπού: να κατασκευάσει το πρώτο media product του νέου κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;