Νότια Φλόριντα |

Μπορεί να είναι σαλιγκάρια, αλλά έχουν μέγεθος λαγού και αυτό σημαίνει πως είναι τεράστια!

Πιο συγκεκριμένα, τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια «εισέβαλαν» για πρώτη φόρα στη νότια Φλόριντα πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά οι κάτοικοι και οι αρμόδιες αρχές έχουν φθάσει να αιχμαλωτίζουν περισσότερα από χίλια σε εβδομαδιαία βάση.

Μάλιστα, τα ίδια συγκαταλέγονται στα πλέον καταστροφικά είδη-εισβολείς και για το λόγο αυτό οι αρχές αναζητούν την προέλευση του κακού.

Μία από τις επικρατέστερες θεωρίες είναι ότι τα σαλιγκάρια εισήχθησαν στη χώρα από μία θρησκευτική οργάνωση με έδρα το Μαϊάμι, η οποία τα χρησιμοποιεί στα τελετουργικά της.

Παράλληλα, τα τεράστια σαλιγκάρια για να «χτίσουν» το κέλυφός τους μπορούν να καταναλώσουν ακόμη και στόκο ή γύψο από τους τοίχους κτηρίων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι συνιστούν κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία, καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο μέσω του νερού και των λαχανικών.

Η Ντενίζ Φέιμπερ από το τμήμα Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα δήλωσε στο Reuters ότι αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, η πολιτεία θα φθάσει να θυμίζει τις νήσους Μπαρμπάντος, οι οποίες κατακλύζονται από τέτοια σαλιγκάρια.

Η ίδια εκτίμησε ότι οι κάτοικοι θα τα συναντούν όλο και συχνότερα καθώς πλησιάζει η περίοδος των βροχών. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός τους αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς αφού κάθε σαλιγκάρι παράγει κατά μέσο όρο 1.200 αυγά κάθε χρόνο.

Την περασμένη εβδομάδα, ειδικοί συμμετείχαν σε συνέδριο αφιερωμένο στα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια-εισβολείς, σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπους απομάκρυνσής τους. Μεταξύ των «όπλων» που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν είναι ένα ισχυρό δόλωμα, το οποίο ενέκριναν πρόσφατα οι ομοσπονδιακές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;