Οι New York Times λένε «κακίες» για το Vice

Από Irina_def 14 Απριλίου 2013

Oι Νew York Times φαίνεται να αντιπαθούν οικτρά την Vice Media, αφού ο Ντέιβιντ Κάρ, αρθρογράφος των Times σε θέματα μίντια, έκανε μια αρκετά προσβλητική παρομοίωση.

Πιο συγκεκριμένα, σκάρωσε την εξής σουρεαλιστική παρομοίωση για τις δημοσιογραφικές πρακτικές του Vice: «Είναι σα να βάζεις καπέλο σαφάρι και να κάνεις ρεπορτάζ για μερικές κουράδες».

Στη συνέχεια, και ο τηλεκριτικός Μάικ Χέιλ έγραψε για το νέο ειδησιογραφικό μαγκαζίνο που παρουσίασε το Vice (σε συνεργασία με το HBO) στο ίδιο κλίμα: «Το πρόβλημα με το Vice δεν είναι η επιμονή του να παραφουσκώνει τα πράγματα, αλλά η υπερβολική τάση του να προσφέρει στον τηλεθεατή προγράμματα «μισοψημένα». Είναι δημοσιογραφία που φέρνει κοντά το ρηχό και το μωρόπιστο. Η ανταπόκριση από τις Φιλιππίνες περιέχει μια άνευ πηγής στατιστική έρευνα για τις πολιτικές δολοφονίες και καμία αναφορά στις επιπτώσεις τις φτώχειας ή τις συνέπειες του αμερικανικού αποικισμού».

Μάλιστα, αυτός ο πόλεμος στο Vice έχει τις ρίζες του σε μια κάπως περιορισμένη αντίληψη για τη δημοσιογραφία, που τοποθετεί την αναγκαιότητα της παράθεσης στατιστικών στοιχείων και ανάλυσης πάνω από την ανάγκη της μεταφοράς στο θεατή μιας γνήσιας αίσθησης του τι συμβαίνει στο πεδίο, όπως εξηγείται στο site Politico.

Πάντως, η Λίζι Γουίντικομπ του New Yorker έγραψε ότι «είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από τη ζωντάνια του Vice και από κάποια από τα θέματα που πρώτο αυτό καλύπτει» Εξάλλου, αν το Vice είναι το μέλλον των μίντια, δε μπορεί να είναι χειρότερο από αυτά που ήδη έχουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ