Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις” | WORLD TRIP JAZZ

‘φηρ »παμανπέξθ, ‘ιρςηοχ ’οΰσθχ

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις” (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, Τηλ.: 210 86 13 739) την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 21:30 υποδέχεται το WORLD TRIP JAZZ με είσοδο 10€.

Το γνωστό Jazz Duet με τους Γωγώ Μπαλαμπίνη στα φωνητικά και τον Γιώργο Δούση στο πιάνο μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι σε αγαπημένα jazz standards των Nina Simone, Ella Fitzgerald, Diana Krall, Marilyn Monroe, Duke Ellington, Cole Porter κ.α, καθώς και σε κομμάτια-σταθμούς, για τους λάτρεις της αμερικάνικης σκηνής και όχι μόνο, γεφυρώνοντας την απόσταση ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ν.Υόρκη, την Αφρική και την Ανατολή.

Το ντουέτο διασκευάζει και θα ερμηνεύει γνωστά τραγούδια με πειραματική διάθεση και με έντονα στοιχεία αυτοσχεδιασμού. Ατμόσφαιρα noir, αναβίωση μιας άλλης εποχής, τραγούδια από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο της jazz και της ethnic μουσικής σκηνής είναι τα βασικά συστατικά τους.

Η Γωγώ Μπαλαμπίνη γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Atheneum με καθηγήτρια την Αθανασία Μπεζούγλη, απ’ το οποίο αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και κρατικό βραβείο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο University of Music and Dramatic Arts Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε πολυάριθμα Masterclass ερμηνείας Όπερας, Ορατορίου-Lied καθώς επίσης Jazz τεχνικής και αυτοσχεδιασμού και ανατολίτικων κλιμάκων, τεχνικής και ερμηνείας. Υπήρξε έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της ΕΡΤ και μέλος του συνόλου Ημί-ολον του Μεγάρου υπό τη μουσική διεύθυνση του Mαέστρου Α. Συμεωνίδη. Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, κυρίως Jazz, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Ο Γιώργος Δούσης γεννήθηκε το 1975. Είναι απόφοιτος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιανίστας. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σπούδασε και έλαβε τον τίτλο “Μaster in Arts” (composition) με διάκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης μεταξύ άλλων με τους W. Rihm, B. Ferneyhough και M. Stroppa, I. Fedele και S. Sciarrino. Έχει δεχθεί πολυάριθμες παραγγελίες και έχει γράψει έργα για ποικίλα σύνολα, πολλά από τα οποία έχουν ερμηνευτεί στο εξωτερικό. Ως ενορχηστρωτής έχει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ελληνικές ορχήστρες (Συμφωνική και Σύγχρονη Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα κ.α.). Είναι μέλος της Ένωσης Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Το 2011 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στο γνωστικό πεδίο της σύνθεσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παρουσιάσει δουλειά τους σε γνωστές μουσικές σκηνές όπως: Half Note,Bacaro jazz club, Booze Cooperativa, Floral, Νομισματικό μουσείο της Αθήνας, Alavastron, Ιωνικό Κέντρο στην πλάκα, Το Κελλάρι του ATHENEUM, Πολιτιστικό κέντρο Γαλαξίας,κλπ…

ΔΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;