Το διοξείδιο του άνθρακα όπως δεν το έχετε «δει» ξανά…

Από Irina_def 12 Μαρτίου 2013

Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν οι ζωές μας έαν ορισμένες χημικές ενώσεις έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους;

Για παράδειγμα, εάν το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είχε χρώμα, οσμή και μεγαλύτερη πυκνότητα, σίγουρα θα προκαλούσε περισσότερο την προσοχή μας.

Έτσι, μετά από αίτημα της ΜΚΟ Environmental Defense Fund, μία εταιρεία γραφικών αποφάσισε να μας δώσει να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας λόγω του άχρωμου και άοσμου διοξειδίου.

Η εταιρεία, λοιπόν, με ένα CarbonVisual γραφικό, κατάφερε να απεικονίσει σε video τις κύριες εκπομπές αερίων, στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Κάθε τόνος CO 2 αντιπροσωπεύεται από μια μπλε σφαίρα 534 m 3 – περίπου 10 μέτρα σε διάμετρο. Στο επίπεδο των εκπομπών του 2010 (54 εκατ. τόνοι CO 2 ), η πόλη της Νέας Υόρκης εκπέμπει περίπου 1,72 τόνους CO 2 ανά δευτερόλεπτο.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές: μετά από μία ώρα περίπου, όπως γράφει η Monde, 6200 μπλε σφαίρες καλύπτουν ένα μπλοκ της πόλης. Μετά από μια μέρα, οι σφαίρες γίνονται περίπου 150 000. Μέσα σε ένα χρόνο, όλο το Μανχάταν εξαφανίζεται κάτω από ένα τεράστιο θόλο που σχηματίζουν περίπου 54 εκατομμύρια μπλε μπάλες …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ