Ηλίας Κασιδιάρης | «Στο βίντεο έκαναν πλάκα»

Από Irina_def 6 Μαρτίου 2013

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε λόγο για κατασκευασμένο βίντεο, με πλάνα που τραβήχτηκαν χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, παρέμβαση έκανε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «ΣΚΑΙ Τώρα» ο κ. Κασιδιάρης, μετά την προβολή του ανατριχιαστικού ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει υποψήφιο της Χρυσής Αυγής να μιλάει για φούρνους και δολοφονίες αλλοδαπών.

Όπως είπε ο ίδιος:

«Το βίντεο τράβηξαν κάποιοι δημοσιογράφοι, χωρίς να τους πουν ότι τους καταγράφουν και ρώτησαν αν η Χρυσή Αυγή κάνει φόνους και οι άλλοι έκαναν πλάκα».

«Είναι δυνατόν; Έλεγαν για δόντια που θα κάνουν κομπολόγια» πρόσθεσε ο κ. Κασιδιάρης, που υποστήριξε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο βίντεο αστειεύονται και ειρωνεύονται.

«Τον ίδιο τραγέλαφο έπαθε και το BBC, που έβαλε κρυφή κάμερα στα γραφεία μας» συνέχισε και τόνισε ότι το κόμμα του, εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά των δημιουργών για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια της εκπομπής επέμεινε και επανήλθε με ερώτηση για τους φόνους και τους φούρνους, που ανέφερε ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο βίντεο, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Θα κάνουμε σαπούνια τους ξένους; Είστε σοβαρή κυρία μου; Όσο δείχνετε αυτά τα πλάνα τόσο περισσότερο γελάει ο κόσμος. Είναι δυνατόν να μου κάνετε αυτή την ερώτηση;» είπε στην Πόπη Τσαπανίδου.

«Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Όλες οι πράξεις βίας είναι καταδικαστέες. Δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων. Είναι μια υπόθεση για τα πανηγύρια και να το προβάλλετε για να γελάει όλη η Ελλάδα. Έχει παραγίνει αυτό το πράγμα. Αν αναφερθεί ξανά το όνομα της Χρυσής Αυγής θα κινηθούμε νομικά», κατέληξε ο κ. Κασιδιάρης.