Συνταγή | Πως να φτιάξετε μενταγιόν λαχανικών!

Από neolaia.gr Team 5 Μαρτίου 2013

mentagion

Δεν έχετε φάει πιο εύγευστο φαγητό και διαιτητικό θα έλεγα (αν δεν το παρακάνετε βέβαια στις μερίδες). Προσωπικά, όταν είναι ζεστό, να έχει βγει μόλις από το φούρνο, δε μπορώ να περιοριστώ στο ένα κομμάτι. Η συνταγή είναι της μαμάς μου αλλά ακόμη κι εγώ (ο ορισμός του άχρηστου ατόμου στην κουζίνα) το έχω  κάνει ολομόναχη. Τα υλικά είναι συνηθισμένα και μπορείτε να τα βρείτε από το σουπερμάρκετ ή τη λαϊκή. Και τώρα που είπα υλικά, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • 1/2 κιλό μπρόκολο
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. φρέσκια κρέμα (κανονική ή light)
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Η διαδικασία είναι εξίσου απλή. Βράζετε το μπρόκολο και τις πατάτες μαζί και αφού βράσουν πολύ και γίνουν μαλακά τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ όπου τα λιώνετε.

Στη συνέχεια τα χύνετε στο πυρέξ και προσθέτετε τη φρέσκια κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και στο πάνω μέρος το τριμμένο τυρί. Τοποθετείτε το πυρέξ στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Το αποτέλεσμα θα έχει τη μορφή παστίτσιου. Ωστόσο αν επιθυμείτε μπορείτε να πλάσετε το μείγμα και να τους δώσετε τη μορφή μπιφτεκιών.

Καλή όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ