Το ψηφιακό σπίτι Openarch έρχεται!

Από Irina_def 27 Φεβρουαρίου 2013

Σε διαρκή επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του θα βρίσκεται το σπίτι του μέλλοντος και μάλιστα, ολόκληρο το σπίτι!

Το βασικότερο όλων είναι ότι θα δίνεται η δυνατότητα να ελέγχονται τα πάντα μέσω μιας γιγάντιας online οθόνης αφής ή με μια απλή χειρονομία.

Ο λόγος για τους επιστήμονες της εταιρείας Think Big Factory, η οποία έχει έδρα τη Μαδρίτη. Οι επιστήμονες, λοιπόν, δίνουν μια πρώτη γεύση του πώς θα είναι το «ζωντανό« σπίτι του μέλλοντος δημιουργώντας έναν φουτουριστικό παράδεισο, καθώς οι τοίχοι, τα πατώματα και όλες οι επιφάνειες μετατρέπονται σε οθόνες αφής επιτρέποντας στους κατοίκους να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται.

Το ψηφιακό σπίτι Openarch ελέγχεται από τους κατοίκους από οποιοδήποτε σημείο είτε φωνητικά είτε μέσω χειρονομιών (που καταλαβαίνουν οι τοίχοι – οθόνες), ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα και οι διάφορες συσκευές.

Μάλιστα, ο διευθυντής της εταιρείας, Ιον Κουέρβας Μόρις αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το hardware έχει ολοκληρωθεί και μένει να ολοκληρωθεί και το λογισμικό. Οτιδήποτε στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία καθώς οι διεπαφές βρίσκονται παντού».

Στόχος του νέου συστήματος είναι να αντικαταστήσει τα πληκτρολόγια και τα τηλεκοντρόλ για την αλληλεπίδραση με την τεχνολογία με το μεγαλύτερο μέρος της εγκατάστασης να είναι αόρατο.

Ο πρώτος ένοικος ήδη κατοικεί στο πειραματικό σπίτι και χρησιμοποιεί κάποιους χώρους με στόχο να βοηθήσει τους σχεδιαστές να μαθαίνουν και να προχωρούν σε βελτιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ