Η Εθνική Πινακοθήκη επιστρέφει κοντά μας το 2015

Τα Χριστούγεννα του 2015 θα ανοίξει και πάλι για το κοινό η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας, αφού κλείνει φέτος το Μάρτιο για να επιστρέψει εκσυγχρονισμένη και μεγαλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στον προσεχή μήνα, θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία και τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες που θα υπερδιπλασιάσουν το κτίριο. Όταν πια ανοίξει, στους ανανεωμένους, φωτεινούς και υπερδιπλάσιους χώρους της Πινακοθήκης θα κυριαρχούν το γυαλί, το μέταλλο και το μπετόν.

Μπροστά θα έχει γυάλινη πρόσοψη κι έναν επιπλέον όροφο στο πίσω κτίριο, ράμπες επικοινωνίας του ενός ορόφου με τον άλλον, διπλάσιους χώρους για τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, αμφιθέατρο 450 θέσεων, άνετες αποθήκες, μεγάλα υπόγεια, σύγχρονα εργαστήρια συντήρησης, και καφέ – εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Το κόστος του έργου επέκτασης της Πινακοθήκης ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 32 εκατ. ευρώ καλύπτονται από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο ποσό των 13 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εκπόνηση της προμελέτης αποπληρώθηκε χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος.

Εν όψει των κατασκευαστικών εργασιών, οι θησαυροί της Εθνικής Πινακοθήκης θα συσκευαστούν, θα μεταφερθούν και θα φυλαχτούν σε αποθήκες υψηλής ασφάλειας της Εθνικής Τράπεζας στη Μαγούλα Αττικής και στη Γλυπτοθήκη, στου Γουδή.

Επιδίωξη της Πολιτείας είναι «να αγωνιστούμε, εφόσον δεν επιβαρύνεται το ελληνικό Δημόσιο στη δύσκολη συγκυρία, να προβάλλουμε την τέχνη μας στο εξωτερικό, να έρθουν σε επαφή οι ξένοι με τα αριστουργήματα του σύγχρονου πολιτισμού» είπε ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, κατά την παρουσίαση του έργου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;