TEDxAUEB | Eπαναπροσδιορίζοντας την πραγματικότητα

TEDxAUEB

15 Μαρτίου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το TEDxAUEB είναι το πρώτο TEDx event που πραγματοποιείται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και πιο συγκεκριμένα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το θέμα του TEDxAUEB είναι «επαναπροσδιορίζοντας την πραγματικότητα» (Redefining Reality) με σκοπό να εμπνέοντας και παρακινώντας τη νέα γενιά να διαμορφώσει το δικό της αύριο εγκαταλείποντας τα στερεότυπα και αντιλήψεις του παρελθόντος. Έτσι ώστε οι ιδέες να γίνουν πράξεις. Πιστεύουμε ότι η κρίση την οποία βιώνουμε είναι μια μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε αυτό που θεωρούμε «φυσιολογικό», από μοντέλα σε συμπεριφορές, από τακτικές σε κανόνες. Προωθούμε ιδέες που άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού, που ξεχώρισαν από τα συνηθισμένα και έκαναν τη διαφορά. Πρόκειται για τον συμφοιτητή που έκανε μια απλή επιλογή, για τον καθηγητή που έκανε μια μικρή αλλαγή, για τον επιχειρηματία με μια τρελή ιδέα, για τον άνθρωπο του οποίου η αντίδραση απέναντι στα πράγματα που δεν του αρέσουν, είναι να κάνει κάτι για αυτό. Εμπνέουμε, συνδέουμε, προβληματίζουμε, παρακινούμε και οδηγούμε την αλλαγή για το πανεπιστήμιό μας και τη νέα γενιά.

Αδράζοντας την ευκαιρία που παρέχει η πλατφόρμα του TED για τη διοργάνωση TEDx event σε πανεπιστήμια, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το πρώτο στην Ελλάδα, συστήνοντας τους Έλληνες φοιτητές με τις ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το μέρος όπου οι καινούριες γενιές ηγετών, μάνατζερ, προγραμματιστών, οικονομολόγων, επιχειρηματιών εκπαιδεύονται, και πιο σημαντικό, είναι ένα χώρος όπου οι νέοι διαδρούν, πειραματίζονται και δημιουργούν νέες πτυχές και προοπτικές της Ελληνικής και όχι μόνο οικονομίας και κοινωνίας. Είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία TED από νέους για νέους, και να έχουμε πραγματικό αντίκτυπο και αλλαγή στη φοιτητική ζωή και κοινότητα.

Το TEDxAUEB θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxAUEB, τους ομιλητές και τις παράλληλες δραστηριότητες που διοργανώνονται στα πλαίσια του συνεδρίου, μπορείτε να επισκεφτείτε τα www.tedxaueb.com, www.facebook.com/tedxaueb, www.studentsact.tedxaueb.com.

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx:

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TED Global). Το ΤΕD είναι ένα μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Bill Clinton, Al Gore, Richard Dawkins,

Bill Gates, Lary Page, Sergey Brin). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology Entertainment Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 5000 TEDx εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;