Αγαπημένη νέα μόδα του «fixed gear»

Το ποδήλατο τύπου «fixed gear» δεν είναι ένα συνηθισμένο ποδήλατο. Είναι η πεμπτουσία του ποδηλάτου μέσα στη μεγαλειώδη απλότητά του, απογυμνωμένου από φρένα, ταχύτητες και λοιπά περιττά αξεσουάρ.

Ως «φιξάδες» εννοοούνται εκείνοι οι εκπρόσωποι μιας εναλλακτικής αστικής κουλτούρας που τους βλέπεις όλο και πιο συχνά πλέον στους δρόμους της Αθήνας με vintage χειροποίητα ποδήλατά τους να προσδίδουν χρώμα στο αθηναϊκό τοπίο. Στους φιξάδες ανήκει και η αγαπημένη Αγγλίδα ριψοκίνδυνη ποδηλάτισσα, Τζούλιετ Έλιοτ.

Υπάρχουν διάφορες εξευγενισμένες μαζικά παραγόμενες εκδοχές του, όμως οπωσδήποτε για να είναι «fixed gear» θα πρέπει να είναι παλιό, ανακατασκευασμένο βάσει μιας Do-It-Yourself λογικής, ξεχωριστό, να αντανακλά την προσωπικότητα του αναβάτη του, να μην έχει καθόλου φρένα, να διαθέτει μία και ακατέβατη ταχύτητα και ο λόγος μεταξύ του εμπρός και του πίσω γραναζιου να είναι 48Χ17, όπως ίσχυε και ισχύει ακόμη στις τάξεις των φιξάδων messengers της Νέας Υόρκης…

Όπως καταλαβαίνετε, η κουλτούρα του fixed gear δεν είναι για τον καθένα, αλλά για λάτρεις της προσπάθειας, της ταχύτητας και κυρίως της απόλαυσης που αντλεί κανείς από το γεγονός ότι είναι ο ίδιος η μηχανή μετακίνησης του εαυτού του δίχως διευκολύνσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;