Eurovision 2013 | Ελληνικός τελικός | Τα ακούσαμε όλα! [video]

Νωρίτερα σήμερα βρέθηκα καλεσμένος του MAD στη δημοσιογραφική παρουσίαση των κομματιών που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό Eurovision 2013, που έγινε στο ξενοδοχείο SEMIRAMIS. Η Panik (και η Platinum) Records έβαλε τα δυνατά της και έφερε μερικούς από τους καλλιτέχνες της να διαγωνιστούν και αν εξαιρέσεις μία συμμετέχουσα, ζήσαμε την άβολη στιγμή που η παρουσιάστρια (βλ. Μαίρη Συνατσάκη) ήταν…. το μεγαλύτερο όνομα στην αίθουσα. Λογικό θα μου πείτε, νέα εταιρία, νέοι καλλιτέχνες, αλλά ΟΚ, κρατώντας σαν παράδειγμα την περίπτωση που ακούει στο όνομα Demy, κάτι ξέρουν.

Ακούσαμε τα τραγούδια λοιπόν, τα οποία παρουσιάστηκαν σε ένα video wall, οπότε είχε ενδιαφέρον γιατί βλέπαμε πως αντιδρούν και οι καλλιτέχνες στο κάθε τραγούδι. Αλλά αυτό δεν θα το πω (αν αντέξω). Ακολουθεί λοιπόν μία πρώτη αντίδραση για τα τραγούδια, βασισμένη τόσο στη δική μου γνώμη, όσο και στις γνώμες δημοσιογράφων που ακούγονταν στα διάφορα πηγαδάκια (και οι οποίες συνήθως δε διαβάζονται στα media που εργάζονται για προφανείς λόγους).

Στο ψητό τώρα με τη σειρά που ακούστηκαν:

Κoza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης “Alcohol Is Free” από την Platinum Records

Πρώτη αντίδραση: “Ξύπνησαν” την αίθουσα, fun εικόνα, βαλκανικός ήχος, μου θύμισαν κάτι ανάμεσα σε Lordi και Μιχάλη Ρακιντζή, νομίζω είναι όσο κιτς χρειάζεται η Eurovision. Στα μείον ο ελληνικός στίχος, αλλά γενικά μεγάλη εξτραβαγκάντσα με την καλή έννοια.

Alex Leon feat – Giorgina “Angel” από την Panik Records

Πρώτη αντίδραση: Η Giorgina ήταν η πιο χαρούμενη και “social” παρουσία από τους συμμετέχοντες, ενώ και ο ήχος του τραγουδιού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παραταύτα φοβάμαι πως δεν. Θα δούμε.

Θωμαή Απέργη “One Last Kiss” από την Panik Records

Πρώτη αντίδραση: Η Θωμαΐς ήταν η μοναδική συμμετέχουσα που η off screen παρουσία ήταν εξίσου ζωντανή με το video wall. Μόλις ξεκίνησε το τραγούδι της, άρχισε να χορεύει, να τραγουδάει, το καταευχαριστήθηκε. Η συγκεκριμένη είναι στις συμπάθειές μου (για προφανείς λόγους!!) αλλά ΟΚ, για να μη γίνει ένα Yet Another Eurovision Song θέλει να προσπαθήσει πολύ στο live.

Aγγελική Ηλιάδη “Χίλιες Και Μία Νύχτες” από την Platinum Records

Πρώτη αντίδραση: ΟΚ. Το άκρον άωτον του cult. Ελληνικός στίχος, ελληνικός/ανατολίτικος ήχος, αντίστοιχο ύφος. Αν ο λαός μας έχει χιούμορ (για να μην πω αν έχει αρχίδια), θα στείλει Αγγελική Ηλιάδη στη Eurovision και θα πάει στη Σουηδία με γαρύφαλλα και ουίσκια.

Γενική εκτίμηση: 

Είμαι ανάμεσα σε Koza Mostra/Αγάθωνα και Αγγελική Ηλιάδη, όχι γιατί οι άλλοι δεν ήταν καλοί, αλλά γιατί ήταν τα μόνα τραγούδια που θυμόμουν βγαίνοντας από την αίθουσα.

Ο Ελληνικός τελικός:

Θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου, στο «Gazi Music Hall» με παρουσιαστές τη Δέσποινα Βανδή και τον Γιώργο Καπουτζίδη. Θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1 και καλά να είμαστε θα κάνουμε και live blogging στο neolaia.gr.

Τελευταίο σχόλιο:

Άλλο MAD άλλο ΕΡΤ. Φαίνεται ήδη. Αυτό.

Η δική σου σειρά:

Ποιο τραγούδι διαλέγεις; Πες μας στα σχόλια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
90'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
FT
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;