ΤΕΙ Χαλκίδας | Τι ψηφίστηκε στη συνέλευση για το σχέδιο Αθηνά

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις έκτακτες συνεδριάσεις της, την 1η -2-2013 και 4-2-2013, αναφορικά με το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ το οποίο ανέκυψε αιφνιδίως, ομόφωνα αποφάσισε

Να διαμαρτυρηθεί στο ΥΠΑΙΘΠΑ για τον άδικο, ατεκμηρίωτο και αδικαιολόγητο σχεδιασμό με τον οποίο αποφάσισε την μεταφορά:

1 ) του Τμήματος Ηλεκτρολογίας το οποίο αριθμεί 1935 φοιτητές, στην Λαμία και

2) 
το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων το οποίο αριθμεί 2.634 φοιτητές στην Θήβα, απογυμνώνοντας το ΤΕΙ Χαλκίδας στο οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα λειτουργούν τέσσερα μόνο Τμήματα ( το Τμήμα Αυτοματισμού, το Τμήμα Μηχανολογίας και το Τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών και το τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής) από τα οκτώ .

Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια του σχεδίου Αθηνά , σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού είναι η επίτευξη εξοικονόμησης πόρων.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν με ποια λογική το ΤΕΙ Χαλκίδας το οποίο διαθέτει:

· τεράστιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 24.430 τ.μ. οι οποίες αναπτύσσονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 204.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια άριστης υλικοτεχνικής υποδομής, αμφιθέατρα, εμπλουτισμένη Βιβλιοθήκη, ιδιόκτητη Σπουδαστική Εστία χωρητικότητας 408 κρεβατιών, ελικοδρόμιο, εστιατόριο το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί το σύνολο των φοιτητών καθημερινά, κυλικείο, κήπους, γήπεδα, πάρκινγκ, κ.λ.π.

· Στάση Λεωφορείων Υπεραστικής Γραμμής με τακτικά απευθείας δρομολόγια (ανά μισή ώρα) τόσο για Χαλκίδα όσο και για Αθήνα · Αίθουσα Εστιατορίου στη Χαλκίδα για την εξυπηρέτηση των φοιτητών τις ώρες και τις μέρες που δεν είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο ΤΕΙ (βράδυ, Σαββατοκύριακα, αργίες)

Όλα αυτά θα πρέπει να εγκαταλειφθούν από τους:

· 1.935 φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολογίας οι οποίοι θα πρέπει να μετεγκατασταθούν στην Λαμία και τους

· 2.2634 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας οι οποίοι συν τοις άλλοις θα πρέπει να συστεγαστούν με τους 1.105 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού και τους 1000 περίπου του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στις εγκαταστάσεις της Θήβας δηλαδή:

σε 3 αίθουσες διδασκαλίας 30 τ.μ. η κάθε μία και 3 αίθουσες εργαστηρίων 40 τ.μ. η κάθε μία!!!!!!

Παγκόσμιο ρεκόρ !!!! Γιατί λοιπόν να υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία της μετεγκατάστασης σε ανύπαρκτους χώρους οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι όταν το ΤΕΙ Χαλκίδας πληροί όλες τις κτιριακές-ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα;

Γιατί η κοινωνία της Εύβοιας να υποστεί άλλο ένα πλήγμα;

Δεν αρκεί η αποβιομηχανοποίηση του Νομού;

Δεν αρκεί η τόση ανεργία που την μαστίζει;

Ποιοι πολιτικοί παράγοντες αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς;

Γιατί δεν έλαβε το ΥΠΑΙΘΠΑ δεν έλαβε καθόλου υπόψη την γενναία και τεκμηριωμένη εισήγηση-πρόταση της Γ.Σ. του ΤΕΙ που πρότεινε την κατάργηση των Τιμημάτων Θετικών Επιστημών και Κ.Ξ.Γ. & Φ.Α. και την μεταφορά του Παραρτήματος της Θήβας στη Χαλκίδα;

To TEI Xαλκίδας ιδρύθηκε το 1978 και είναι από τα αρχαιότερα Ιδρύματα της χώρας. Απέχει μία ώρα από το κέντρο λήψης αποφάσεων. Ποια είναι η λογική μιας ενδεχόμενης μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία;

Για όλα τα πρωτοφανή που συμβαίνουν στον χώρο δουλειάς μας

Κ α λ ο ύ μ ε όλους τους Καθηγητές του Ιδρύματος, το Ε.Τ.Π., τους φοιτητές, τους
Βουλευτές της Εύβοιας, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμαρχο Μεσσαπίων & Διρφύων, τον Δήμαρχο Χαλκίδας, όλους τους φορείς της Εύβοιας και τον Ευβοϊκό λαό να συστρατευτεί ώστε να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας για ένα ΤΕΙ Αυτοδιοικούμενο, με έδρα την Χαλκίδα, αναπτυσσόμενο, που θα εξασφαλίζει:

· Στους φοιτητές του ένα υψηλό επίπεδο σπουδών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος
· Στους πτυχιούχους του μια κατάρτιση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς
· Στους εργαζόμενους ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς να πρέπει να ανατραπεί η οικονομική και κοινωνική τους ζωή πολύ περισσότερο σήμερα με την κρίση που μας μαστίζει.
· Στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής την μη συνέχιση της απαξίωσης και υποβάθμισης του Νομού ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε προοπτικές ανάπτυξης.

Για την Γενική Συνέλευση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;