Λονδίνο | «Woo!» στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης (ICA)

Από Irina_def 28 Ιανουαρίου 2013

Νέα φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Woo!» φιλοξενείται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης (ICA) του Λονδίνου.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα κορυφαία περιοδικά της μόδας και του στυλ: Vogue, Another Magazine, Index, W, The Face, Self Service, Details, Purple, i-D. Ο Juergen Teller έχει γίνει πλέον τόσο διάσημος που όλες οι μεγάλες προσωπικότητες κάνουν ουρά για να τις φωτογραφίσει.

Δέκα χρόνια μετά την προηγούμενή του έκθεση, ο 48χρονος γερμανός δημιουργός παρουσιάζει τώρα τη νέα ενότητα φωτογραφιώνν του στο Λονδίνο.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, Juergen Teller, μίλησε στη Guardian και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ενασχόλησή του με το γυμνό ξεκίνησε από πορτρέτα του εαυτού του, ενώ στη συνέχεια δεν ήθελε να νιώθει περιορισμένος από ενδυματολογικούς κώδικες.

Όσο για τις διάσημες κυρίες που κατάφερε να φωτογραφίσει χωρίς ρούχα, διευκρίνισε ότι δουλεύει χρόνια μαζί τους και τις νιώθει πολύ κοντά του.

Τα έργα του σοκάρουν πολλές φορές με την τολμηρότητά τους, τη γυμνή και απέριττη ομορφιά τους. Δελεάζουν το μάτι και εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους να συνδυάζουν την εμπορικότητα με τον εικαστικό περφεξιονισμό. Μοιάζουν με στιγμιότυπα, ξαφνικά ενσταντανέ, σναπσοτς.

Καλλιτέχνες, άνθρωποι της μόδας και των media παρελαύνουν από την τωρινή έκθεση: Vivienne Westwood, Marc Jacobs, Kate Moss, OJ Smpson, Bjork, Brad Pitt, Willem Dafoe, Helena Bonham Carter.

«Δεν έχω κάποια αγαπημένη φωτογραφία. Αφορά εμένα ως σύνολο. Για μένα είναι ένα σύνολο. Δεν υπάρχει ένα ξεχωριστό έργο. Μια μέρα όμως ξύπνησα και σκέφτηκα. Αυτή είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία. Δύο μέρες αργότερα, έβρεχε έξω, έπαιζα με το γιο μου και ξαφνικά η φωτογραφία του γιου μου σκέφτηκα ότι είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία. Ξέρετε, στην πραγματικότητα, δεν ξεχωρίζω καμιά. Έχω πολλές φωτογραφίες που νομίζω ότι είναι καλές».

Ο γερμανός φωτογράφος έχει βάλει αρκετές φωτογραφίες της οικογένειάς του σ’ αυτή τη μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο, που στοχεύει να παρουσιάσει στον επισκέπτη ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο με τα θέματα που τον έχουν απασχολήσει. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 17 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ