Ελληνικές Start Ups | Radiojar | Στήσε το δικό σου ραδιοφωνικό σταθμό!

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στις Ελληνικές Start Ups, αυτή τη φορά με το Radiojar.

1. Ποιοι είστε;

Είμαστε μια ομάδα εννέα ανθρώπων, με κυρίως τεχνολογικό background που μας αρέσει πολύ η μουσική και το ραδιόφωνο. Πολλοί από εμάς έχουν στήσει ραδιοφωνικούς σταθμούς στο παρελθόν, κάνουν εκπομπές ή και κάνουν τους DJs ή φτιάχνουν μουσική.

2. Τι είναι το radiojar;

Το Radiojar είναι μια online εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία και την πλήρη διαχείριση ιντερνετικών ραδιοφωνικών σταθμών μέσα από περιβάλλον web χωρίς να απαιτείται εξοπλισμός hardware/software ή χρήση άλλων online υπηρεσιών.

Μια μεγάλη καινοτομία μας είναι η δυνατότητα μίξης ήχου και φωνής σε πραγματικό χρόνο από την κονσόλα μας, λειτουργία που επιτρέπει ακόμα και σε ερασιτέχνες να κάνουν ζωντανές εκπομπές από οποιοδήποτε σημείο έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το γεγονός ότι η μίξη και δημιουργία του τελικού σήματος που εκπέμπεται γίνεται πάνω στους δικούς μας servers και όχι στον υπολογιστή του ραδιοφωνικού παραγωγού εξασφαλίζει μικρές απαιτήσεις στη σύνδεση του παραγωγού και αδιάλειπτη ροή μουσικής ακόμα και όταν η πρόσβαση του στο διαδίκτυο έχει διακοπεί.

Και για τους επαγγελματίες του χώρου όμως -που ήδη έχουν τον εξοπλισμό- προσφέρουμε καλύτερης ποιότητας και φθηνότερο streaming, εξελιγμένες δυνατότητες προγραμματισμού εκπομπών και αυτοματισμού για playlists, jingles και διαφημίσεις και πολύ αναλυτικά στατιστικά που δεν θα βρούν στον ανταγωνισμό.

Επίσης προσφέρουμε αρκετούς τρόπους ενσωμάτωσης λειτουργιών στο site του ραδιοφωνικού σταθμού (player, chat, πρόγραμμα κλπ) καθώς συνδυασμό τους με κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter) ώστε να δώσουν μεγαλύτερες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τους ακροατές. Ένα πολύ καλό παράδειγμα των εξελιγμένων λειτουργιών που μπορούν να υλοποιηθούν με το Radiojar είναι φυσικά το ραδιόφωνο του neolaia.gr!

3. Πως μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να το χρησιμοποιήσει;

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε closed beta που σημαίνει ότι μπορεί όποιος θέλει να το δοκιμάσει αν μας στείλει πρώτα ένα email στο info@radiojar.com. Η χρήση του Radiojar δεν απαιτεί τίποτε άλλο από έναν web browser. Αν κάποιος έχει ήδη ραδιοφωνικό σταθμό ή εξοπλισμό DJ, φυσικά και μπορεί να συνδεθεί στο Radiojar και να εκμεταλλευτεί τις επιπλέον δυνατότητες που δίνουμε. Νομίζουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα δελεαστικές προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ήδη λειτουργούν και θέλουν να βελτιώσουν τη διαδικτυακή τους παρουσία.

4. Ποιο είναι το επόμενο βήμα του radiojar και ποιες οι φιλοδοξίες σας γύρω από αυτό;

To επόμενο βήμα είναι το επίσημο ξεκίνημά μας με μια ανοιχτή έκδοση που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, μέσα στους επόμενους μήνες. Μόλις το καταφέρουμε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μεγαλύτερο άνοιγμα και προώθηση προς το εξωτερικό.

5. Παρατηρείτε αύξηση του ενδιαφέροντος και της δραστηριότητας το τελευταίο διάστημα στον χώρο των ελληνικών start up;

Ναι και είναι κάτι που βλέπουμε με ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία. Η δημιουργία είναι η μόνη λύση στην κρίση. Μπορεί μερικές τεχνολογικές startups να μη λύσουν -με το μικρό τους μεγέθος- το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά βοηθούν στη δημιουργία μια κουλτούρας δημιουργίας και αισιοδοξίας που χρειάζεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι το μόνο αντίδοτο στη γενικότερη γκρίνια.

6. Τέλος, από τη μέχρι τώρα πορεία σας, τι συμβουλές θα δίνατε στους νεότερους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους start up;

Να ξεκινήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα με ό,τι μέσα διαθέτουν, και να μιλήσουν με τους ανθρώπους που θα είναι οι μελλοντικοί πελάτες τους όσο πιο νωρίς γίνεται. Το δύσκολο δεν είναι να βρεις μια καλή ιδέα, το δύσκολο είναι να καταφέρεις να την υλοποιήσεις σωστά και να της δώσεις ένα σχήμα που εξυπηρετεί πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες. Επίσης να μην περιριστούν στην Ελληνική πραγματικότητα και να επικεντρωθούν στις ανάγκες των μεγάλων αγορών του εξωτερικού.

Website: www.radiojar.com
Facebook: www.facebook.com/radiojar
Twitter: www.twitter.com/radiojar
LinkedIn: www.linkedin.com/company/radiojar

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;