Να παραιτηθεί ο Δένδιας!

Αυτό ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη για τις αναφορές του υπουργού περί σύνδεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μορφές τρομοκρατίας

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της αρμόδιας για θέματα τρομοκρατίας κοινοβουλευτικής επιτροπής μετά από αντεγκλήσεις με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδια. Ο υπουργός επέμεινε να συνδέει την αξιωματική αντιπολίτευση με φαινόμενα ήπιας μορφής τρομοκρατίας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη να χαρακτηρίζει τον κ. Δένδια «προβοκάτορα», πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να έρχεται εδώ ως αθώα περιστερά» και ζήτησε την παραίτησή του λέγοντας: «Να παραιτηθεί τώρα αμέσως όταν λέει ότι είμαστε τρομοκράτες». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρησή του από τη Βουλή και την ανάγκη παραίτησης του κ. Δένδια!

«Ο υπουργός Δημόσιας τάξης θα έπρεπε να είναι προσεκτικός και να καταπραΰνει το πολιτικό κλίμα χωρίς να εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες. Δεν μπορεί να παίζει το ρόλο προβοκάτορα σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Δικαιοσύνης… Αυτοί οι ρόλοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στο θέμα τρομοκρατίας είπε ότι ορισμένοι πολιτικοί χώροι και ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν κατανόηση του φαινομένου και ανέχεται την ήπιας μορφή τρομοκρατία», ήταν μερικά από όσα επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης, καταλήγοντας: «Απαιτούμε την παραίτηση του υπουργού. Δεν μπορεί ο υπουργός να χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση την τρομοκρατία ή να λέει ότι έχει στην ομπρέλα της την τρομοκρατία. Δεν θα κάνετε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που κάνατε στο ΠΑΣΟΚ που βγάζατε τον αρχηγό του ως αρχηγό της 17Ν».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη σημερινή συνεδρίαση:

«Στην αρμόδια θεσμική διαδικασία της διαρκούς επιτροπής της Βουλής, παρόντος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης έθεσε εκ μέρους του κόμματος ζήτημα παραίτησης του Υπουργού, με αφορμή τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή με τις οποίες συνδέει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM με τα φαινόμενα τρομοκρατίας και επίσης τον ισχυρισμό ότι ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM βρίσκεται σε μετάβαση προς τη νομιμότητα!

Επίσης, ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του ιδίου Υπουργού εναντίον δικαστικών λειτουργών που εγκαλούνται για τη στάση τους σε συναφείς υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ζητήθηκε η δημόσια ανασκευή των δηλώσεων με αφορμή την ειδική συζήτηση για την αστυνομία που εκτιλίσσεται στη Διαρκή Επιτροπή. Ο κ. Δένδιας όχι μόνο δεν ανασκέυασε τις δηλώσεις του, αλλά πυροδότησε περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση. Με βάση την

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;