Κυβερνητική στροφή την τελευταία στιγμή για τον αριθμό καλπών των παραπομπών

Μία κάλπη ανά πρόσωπο μετά από νέα διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Σε υπαναχώρηση οδηγήθηκε η κυβέρνση στο ζήτημα του αριθμού των καλπών και του τρόπου ψηφοφορίας για τις παραπομπές προσώπων για ενδεχόμενα αδικήματα σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πιο συγκεκριμένα, μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να στηθεί μία κάλπη και να δοθεί στους βουλευτές ένα ψηφοδέλτιο με τα 4 ονόματα των πολιτικών προσώπων, των Γ.Παπακωνσταντίνου, Ευ.Βενιζέλος, Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμος, τα οποία προτείνονται για παραπομπή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρενέβη και πρότεινε να στηθούν 4 κάλπες, μία ανά πρόσωπο, πρόταση κι οποία τελικά έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα.

Αυτή είναι μια εξέλιξη που μέχρι προ λίγων ωρών φαινόταν η κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος να την αποφύγουν, αλλά με κίνηση της τελευταίας στιγμής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνει το ρίσκο μιας διαδικασίας που κινδυνεύει, όχι τόσο να σημάνει την παραπομπή, αλλά μια εντονότερη αποδοκιμασία σε επίπεδο ισορροπιών στην ψηφοφορία που με την πιο ελεγχόμενη διαδικασία που είχε αποφασιστεί με κυβερνητική πρόταση χθες μπορούσε να αποφύγει. Ίσως κάτω από την επικοινωνιακή πίεση που ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αντιπολίτευση ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε ότι είναι προτιμότερη μια αποφυγή της παραπομπής με περισσότερες όμως αρνητικές ψήφους απ’ ότι ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην ψηφοφορία που θα βασιζόταν στην σφιχτή κομματική πειθαρχία και θα άφηνε από την άλλη μεριά ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια αμφισβήτησης της διαδικασίας που θα έδινε ένα καλύτερο για τον ίδιο αποτέλεσμα στην κάλπη.

Θα έχουν πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο για τους δύο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ αλλά και για τους δύο  πρώην Πρωθυπουργούς και ιδιαίτερα για τον Γ. Παπανδρέου που αποτελεί και τον πολιτικό που ανέδειξε στον πολιτικό βίο της χώρας το «φαινόμενο»  Γιώργος Παπακωνσταντίνου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;