Ο Ταραντίνο τα ‘χωσε σε δημοσιογράφο…

Από Irina_def 16 Ιανουαρίου 2013

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του για τη νέα του ταινία Τζάνγκο που θα βγει στους κινηματογράφους στις 17 Ιανουαρίου, επιτέθηκε λεκτικά σε δημοσιογράφο βρετανικού καναλιού.

Όταν ο δημοσιογράφος του Channel 4 Κρισναν Γκουρου Μερθι, έθεσε στον Ταραντίνο το θέμα της σύγκρισης ανάμεσα στην κινηματογραφική και την αληθινή βία, αφήνοντας αιχμές για το πόσο καλλιεργεί την «κουλτούρα» της οπλοκατοχής που αποτελεί επίμαχο θέμα στις ΗΠΑ, ο σκηνοθέτης βγήκε εκτός εαυτού.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Μη μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις. Δεν τσιμπάω. Δεν απαντώ στην ερώτησή σου. Αρνούμαι την ερώτηση. Δεν είμαι σκλάβος και δεν είσαι ο αφέντης μου. Δε θα με κάνεις να χορέψω στο σκοπό σου. Δεν είμαι μαϊμού».

Προφανώς, η αντίδραση του σκηνοθέτη ήταν σε ένα βαθμό ακραία, αφού είχε τη δυνατότητα να χειριστεί ήρεμα το διάλογο, ωστόσο σε ένα βαθμό η συμπεριφορά του ήταν δικαιολογημένη αν λάβουμε υπόψη τον εκρηκτικό χαρακτήρα του σκηνοθέτη αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας σε σχολεία που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα του ταινία Τζάνγκο θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Ιανουρίου, και τον ερχόμενο μήνα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα διεκδικήσει Όσκαρ καλύτερης ταινίας, Β’ ανδρικού ρόλου, πρωτότυπου σεναρίου, φωτογραφίας και μοντάζ ήχου, ενώ του έχουν ήδη απονεμηθεί Χρυσές Σφαίρες σεναρίου και Β’ ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του Christoph Waltz.