Ο Χαβιέ στην υπηρεσία των Γιατρών χωρίς Σύνορα

Από Irina_def 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ μας μεταφέρει εκ μέρους των Γιατρών χωρίς Σύνορα ένα δυνατό μήνυμα με ένα βίντεο στο οποίο μιλάει και ελληνικά με εξαιρετική προφορά.

Πιο συγκεκριμένα, μας καλεί να αγοράσουμε ένα πακέτο παστίλιες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που με την αγορά τους συγκεντρώνονται έσοδα για την ανακούφιση ανθρώπων που πραγματικά υποφέρουν. Ένα κουτί με παστίλιες κοστίζει 1,6 ευρώ, όμως όπως λέει στα ελληνικά ο Μπαρδέμ «εσύ τις παίρνεις, κάποιος άλλος σταματάει να πονάει». Μάλιστα τρώει μια καραμέλα για να μας πείσει.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που δίνουν στην ήδη επιτυχημένη εκστρατεία τους για τις παστίλιες νέα ώθηση.Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ασθενείς ευάλωτους , «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ