Δωδεκάχρονο κορίτσι «υπό κράτηση» σε αεροδρόμιο

Από Irina_def 17 Δεκεμβρίου 2012

Θύμα απάνθρωπης μεταχείρισης έπεσε η δωδεκάχρονη Shelbi Wasler από τους υπευθύνους ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου Dallas-Fort Worth στο Τέξας, όταν τα χέρια της βρέθηκαν θετικά σε εκρηκτικές ουσίες.

Η δωδεκάχρονη, που πάσχει από ατελή οστεογένεση, έπρεπε να περιμένει μία ώρα πριν φτάσει στο σημείο η ομάδα ελέγχου εκρηκτικών μηχανισμών. Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού, που εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων ταξιδιωτών, δεν επιτρεπόταν στη μητέρα της να την πλησιάσει ώστε να την παρηγορήσει, ενώ οι εξοργισμένοι μάρτυρες πήραν το μέρος του κοριτσιού και έλεγαν στους υπεύθυνους να μεταφέρουν τη Shelbi σε ένα μέρος όπου δεν θα μπορεί να τη βλέπει όλος ο κόσμος.

Το κορίτσι που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, έλεγε συνεχώς στη μητέρα του ότι ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι, ενώ ρωτούσε με απορία το λόγο για τον οποίο οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν εξέταζαν τις ρόδες.

Η Shelbi Daniels, μητέρα του κοριτσιού υποστήριξε ότι η υποτιθέμενη εκρηκτική ουσία ήταν στην πραγματικότητα κάποια λιπαντική ουσία που μεταφέρθηκε στο χέρια της Shelbi, από τις ρόδες του αναπηρικού της καροτσιού.

Τελικά, μάνα και κόρη αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς όμως να τους δοθεί κάποια εξήγηση για την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ