Ethnic Κουζίνες στην Αθήνα

Κάθε χώρα του κόσμου έχει τη δική της γευστική παράδοση και κουλτούρα, με τις δικές της μοναδικές πινελιές. Για όσους νιώθουν την ανάγκη να διευρύνουν τους γευστικούς τους ορίζοντες και έχουν όρεξη να πειραματιστούν σε εθνικές κουζίνες άλλων χωρών ακολουθεί ένα όμορφο ταξίδι γεύσεων.

Κίτρινος Σκίουρος | Βραζιλιάνικη κουζίνα 

Ο Κίτρινος Σκίουρος είναι το μοναδικό Brazilian Bistro με μαγειρευτό φαγητό στην Αθήνα, με 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Ο χώρος είναι σχετικά μικρός, με πολλά χρώματα, βαμμένους έντονα τοίχους και μικρά φωτάκια παντού. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και η μουσική παίζει σε χαμηλή ένταση.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε φεσουάδα, είναι το πλέον αυθεντικό βραζιλιάνικο πιάτο. Συνδυάζει τέσσερα είδη κρεάτων (ανάμεσά τους λουκάνικο και καπνιστό χοιρινό), σπανάκι, μαύρα φασόλια, πορτοκάλι και φαρόφα- ένα είδος τηγανητού αλευριού με αρωματικά μπαχαρικά και συνοδεύεται από ρύζι.

Τιμές: από 15 ευρώ το άτομο

Kozi’s | Αφρικάνικη  κουζίνα 

Ο Kozi’s, ένα μαγαζί στα Μελίσσια που ειδικεύεται στην κρεατοφαγία. Οι ιδιοκτήτες είναι δυο αδέλφια, οι οποίοι αφού έζησαν για πολλά χρόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο, μέσω του οποίου θα είχαν τη δυνατότητα να διαδώσουν την κουλτούρα της αφρικάνικης κουζίνας.

Ο κατάλογος έχει αρκετές επιλογές από σαλάτες, burgers και κρεατικά. Αξίζει να δοκιμάσετε από τα burgers το Chicken Licken, με φιλέτο κοτόπουλο σχάρας και οπωσδήποτε κάποιο stake!

Τιμές: από 10 ευρώ το άτομο

Indian Kitchen | Ινδική κουζίνα

Η Ινδική κουζίνα είναι αρκετά διαδεδομένη στην Αθήνα και σίγουρα μπορείτε να βρείτε πολλά μαγαζιά, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ethnic κουζίνες. Μια πολύ καλή και αντιπροσωπευτική επιλογή της ινδικής κουζίνας, είναι το Indian Kitchen. Ο χώρος είναι μικρός και κομψός. Παραπέμπει σε εστιατόριο πολυτελείας, με άνετους καναπέδες και φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια. Η μόνη ινδική πινελιά είναι μια σκαλιστή ξύλινη πόρτα.

Να ξεκινήσετε το δείπνο σας με ένα γευστικότατο και δροσιστικό lassi με μπανάνα ή μάνγκο. Το lassi είναι ένα παχύρρευστο, κρεμώδες ρόφημα που θυμίζει milkshake. Ο κατάλογος είναι τεράστιος! Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το chicken biryani και κάποια από τις πίτες.

Τιμές: 10-15 ευρώ το άτομο

Raja jee | Ανατολίτικη κουζίνα 

Η ανατολίτικη κουζίνα συναντάται πιο σπάνια στην Αθήνα και αν θέλουμε να μιλήσουμε για αυθεντικότητα, το πρώτο μαγαζί που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το Raja jee.

Να δοκιμάσετε φαλάφελ και πίτα με αρνί.

Τιμές: 3-5 ευρώ το άτομο

The burger joint | Αμερικάνικη κουζίνα 

Στο The burger joint  μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από αυθεντικά αmerican burgers, pizzas και σαλάτες Πρόκειται για έναν απλό χώρο με διακόσμηση που θυμίζει πολύ Νέα Υόρκη.

Top burger το Umami burger, με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και Truffle mayo.

Τιμές: από 10 ευρώ το άτομο

Rincon Mexicano | Μεξικάνικη κουζίνα

Μεξικάνικα στην Αθήνα θα βρείτε πολλά, αλλά το μόνο αυθεντικό είναι το Rincon Mexicano. Όλες οι παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές μαγειρεύονται από τη Σενιόρα Ινές!

Ο χώρος είναι μικρός και απλός αλλά το φαγητό πλούσιο και πεντανόστιμο! Αξίζει να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα του καταλόγου, ο οποίος είναι σχετικά μικρός και πολύ οικονομικός.

Οι πιο διάσημες μεξικάνικες σπεσιαλιτέ είναι το Mole Poblano- κοτόπουλο μαγειρεμένο με σοκολάτα και το Tamales De Elote- ζυμαρικά από αλεύρι καλαμποκιού με κοτόπουλο σε φύλλα μπανάνας.

Επίσης το μαγαζί σερβίρει Cocktail Margarita και super σπιτική Sangria.

Τιμές: από 10 ευρώ το άτομο

Hecho En Mexico | Μεξικάνικη κουζίνα

Και μιλώντας για μεξικάνικο δε θα μπορούσα με τίποτα να παραλείψω το Hecho En Mexico. Σερβίρει μεξικάνικα τυλιχτά σε δυο μεγέθη, taco και tortilla, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με τρεις σως, απλή σως που δεν καίει, δυνατή σως για medium καυτερές γεύσεις και super σως!

Τιμές: από 2,50 ευρώ το άτομο

Matsuhisa Athens | Ιαπωνική κουζίνα

Το ‘Matsuhisa’ Athens είναι ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας και μέλος μιας διεθνής αλυσίδας εστιατορίων του Nobuyuki Matsuhisa ή αλλιώς Nobu. Φιλοξενείται στο συγκρότημα του Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, σε ένα πάρα πολύ όμορφο σημείο ακριβώς πάνω από τη θάλασσα με υπέροχη θέα στο Σαρωνικό κόλπο. Η εμπειρία στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι μοναδική, τόσο από γευστικής άποψης όσο και από και από τη δυνατότητα που σου δίνεται να γνωρίσεις καλύτερα την ιαπωνική κουλτούρα, σε γαστρονομικό επίπεδο.

 Το πιο διάσημο πιάτο που σερβίρεται στο εστιατόριο είναι το Black cod, ένα είδος μαύρου μπακαλιάρου που ψαρεύεται στα νερά της Ανταρκτικής και μαρινάρεται για 24 ώρες σε λευκό miso πριν ψηθεί. Μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα suntory whisky cappuccino, το οποίο είναι παγωτό κρέμα, τραγανά κομμάτια καφέ, brulee καφέ και αφρό από whisky suntory. Είναι με διαφορά το πιο νόστιμο επιδόρπιο που έχω δοκιμάσει σε εστιατόριο!

Τιμές: 50-60 ευρώ το άτομο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
2'
52 - 48
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;