Ντου κουκουλοφόρων σε τράπεζα των βορείων προαστίων!

Επίθεση ομάδας 30 περίπου νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα σημειώθηκε σε κεντρική τράπεζα του Χαλανδρίου περί τις 13:45. Οι νεαροί επικεντρώθηκαν σε βανδαλισμούς κατά του τραπεζικού καταστήματος χωρίς να επεκτείνουν τη δράση τους σε άλλους υποψήφιους σε αυτές τις περιπτώσεις κινητούς ή ακίνητους στόχους της πλατείας Δούρου, όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Οι υπάλληλοι της τραπέζης ενεργοποίησαν άμεσα τα συστήματα ασφαλείας αποτρέποντας την ομάδα των κουκουλοφόρων που κινήθηκε εναντίον της τράπεζας να εισέλθουν κραδαίνοντας καπνογόνα και λοστούς στο εσωτερικό της, ενώ ορισμένα από τα άτομα κάθε ηλικίας που βρίσκονταν στο τραπεζικό υποκατάστημα για τις συναλλαγές πανικοβλήθηκαν, υπό το φόβο της εισόδου των νεαρών στο χώρο. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή απομακρύνοντας την ομάδα των κουκουλοφόρων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον μία προσαγωγή από το χώρο του δημοτικού πάρκινγκ Χαλανδρίου νεαρού που οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι είχε ξεκοπεί από το υπόλοιπο γκρουπ που κινήθηκε προς την πλευρά του Κάτω Χαλανδρίου για να διασπαστεί μέσα στα στενά και τους πεζόδρομους με τα καφέ και εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης.

Η ώρα, δε, που σημειώθηκε το συμβάν δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για ομάδα νεαρών αντεξουσιαστών από περιοχές των βορείων προαστίων, τα μέλη της οποίας επιστρέφοντας στα στέκια τους από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο και πριν χωριστούν αποφάσισαν να «επισκεφθούν» και ένα κεντρικό τραπεζικό υποκατάστημα κεντρικής περιοχής των βορείων προαστίων, πιθανότατα μεταδίδοντας και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η αντεξουσιαστική δράση μπορεί να μεταφερθεί ανά πάσα στιγμή και σε άλλες πλην του κέντρου και λιγότερο ή περισσότερο εύπορες περιοχές, κι ιδίως εκεί που υπάρχει αυξημένη παρουσία μελών αντίστοιχων ομάδων, όπως το Χαλάνδρι. Μετά τα γεγονότα της πλατείας Δούρου, ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η αστυνομική παρουσία και οι σχετικοί έλεγχοι παραμένουν αυξημένοι, ενώ και η κίνηση άργησε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Η ομάδα των νεαρών είχε νωρίτερα θεαθεί στην πλατεία Κένεντυ όπου ήδη είχε προηγηθεί ένταση με αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που σημαίνει ότι τα 30 περίπου άτομα πιθανότατα μετακινήθηκαν με το μετρό μέχρι το σταθμό μετρό του Χαλανδρίου ή εκείνου της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται εγγύτερα στο κέντρο του Χαλανδρίου, κι από εκεί πεζή στο κέντρο Χαλανδρίου και την πλατεία Δούρου, προκειμένου να επιτεθούν σε ένα από τα εκεί τραπεζικά καταστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;