Επίθεση σε κτήμα κρασιού στην Τοσκάνη

Το βράδυ της Κυριακής βάνδαλοι μπήκαν στο κτήμα Κάζε Μπάσε της Τοσκάνης (των 230 στρεμμάτων στο Μονταλτσίνο) όπου παράγεται το εκλεκτό κρασί Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο. Πιο συγκεκριμένα, κατέστρεψαν περισσότερες από 62.000 φιάλες της εξαιρετικής ετικέτας Soldera που φτιάχνεται από αμπέλια Σαντζοβέζε Γκρόσο.

Το πρωί της Δευτέρας, όταν οι εργάτες πήγαν στην καντίνα, δεν βρήκαν να έχει μείνει τίποτε από τη δουλειά έξι ετών παρά μόνο μικρές λίμνες με κόκκινο υγρό στο πάτωμα.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για μια ενέργεια εκφοβισμού στο στυλ της Μαφίας. Οι βάνδαλοι άνοιξαν τις στρόφιγγες 10 τεράστιων βαρελιών με το προϊόν των έξι τελευταίων ετών και άφησαν το κρασί να χυθεί στους υπονόμους.

Η συνολική ποσότητα που χάθηκε, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας Σολντέρα, ήταν 62.600 λίτρα εξαιρετικού κρασιού, την ώρα που στην αγορά μια φιάλη κρασιού Soldera ξεκινάει από τα 110 ευρώ και όλες είναι αριθμημένες σαν να πρόκειται για ράβδους χρυσού.

“Ουδέποτε είχα δεχθεί απειλές. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί συνέβη αυτό ούτε για το ποιος μπορεί να το έκανε”, δήλωσε σήμερα το πρωί ο ιδρυτής του οινοποιείου, ο 75χρονος Τζανφράνκο Σολντέρα.

“Αυτό με ξεπερνάει. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό αυτών που το έκαναν, αλλά φαντάζομαι ότι, αν κάποιος σχεδιάζει να με εκφοβίσει, κάπως πρέπει να αρχίσει”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;