ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας | Διάλεξη στην Καστοριά για Διαγωνισμούς Ρομποτικής στις 27/11

Από neolaia.gr Team 26 Νοεμβρίου 2012

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών – Παράρτημα Καστοριάς του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:00, διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Διαγωνισμοί Ρομποτικής Δημιουργώ, άρα υπάρχω και ελπίζω!».

Πιο συγκεκριμένα η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό κ. Χαράλαμπο Ζαραφίδη, προπονητή των μαθητικών Ομάδων Ρομποτικής του World Robot Olympiad.

Ο Χαράλαμπος Ζαραφίδης, υπηρετεί δεκαεπτά χρόνια ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι Τεχνικός Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχε στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής ως προπονητής ομάδων μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και στις World Robot Olympiad, WRO-2009 Ποχάνκ Ν. Κορέα, WRO-2010 Μανίλα Φιλιππίνες, WRO-2011 Αμπού Ντάμπι Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, WRO-2012 Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία.

    Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  • Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε παγκόσμιες διοργανώσεις
  • Διαγωνισμοί ρομποτικής RoboCup Junior και World Robot Olympiad
  • Πλατφόρμες ανάπτυξης εκπαιδευτικών ρομποτικών κατασκευών
  • Σχεδιάζοντας με το Lego Digital Designer
  • Γλώσσες Προγραμματισμού NXT-G και LeJOS (Java)
  • Υλοποίηση Line Following με χρήση P.I.D. ελεγκτή

Ωστόσο η διάλεξη αποσκοπεί στην ενημέρωση των φοιτητών και κάθε ενδιαφερόμενου, για τα μεγάλα τεχνολογικά – προγραμματιστικά θέματα που αφορούν την τεχνολογική εποχή μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα που σχετίζονται με την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.