Βραζιλιάνικη κουζίνα στα Ιλίσια | Κίτρινος Σκίουρος

Για όσους νιώθουν την ανάγκη να διευρύνουν τους γευστικούς τους ορίζοντες και έχουν όρεξη να πειραματιστούν σε εθνικές κουζίνες άλλων χωρών, αξίζει να επισκεφτούν τον Κίτρινο Σκίουρο. Ο Κίτρινος Σκίουρος είναι το μοναδικό Brazilian Bistro με μαγειρευτό φαγητό στην Αθήνα, με 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Βρίσκεται στο τέλος ενός αδιεξόδου, δίπλα στο άλσος Ιλισίων και πίσω από το ξενοδοχείο Crowne Plaza, στη Μιχαλακοπούλου. Θα δυσκολευτείτε λιγάκι να το βρείτε.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός, με πολλά χρώματα, βαμμένους έντονα τοίχους και μικρά φωτάκια παντού. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και η μουσική παίζει σε χαμηλή ένταση.

Πριν ξεκινήσω να αναλύω τη γευστική εμπειρία, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ξανά Βραζιλιάνικη κουζίνα, όποτε ότι και να μου σέρβιραν θα πίστευα ότι πρόκειται για αυθεντική βραζιλιάνικη γεύση.

Όταν καθίσαμε στο τραπέζι μας έφεραν για καλωσόρισμα ψωμάκια και μια νόστιμη συνοδευτική σώς. Στα συν του μαγαζιού ότι δε σε υποχρεώνουν να πάρεις εμφιαλωμένο νερό, όπως συνηθίζεται, αλλά σερβίρουν νερό της βρύσης σε κανάτα.

Το service ήταν άψογο και πολύ φιλικό από τη στιγμή που μπήκαμε έως τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού περνούσε από τα τραπέζια να δει αν ήταν όλα εντάξει, ήταν πολύ φιλόξενος και στο τέλος μας ρώτησε αν μείναμε ικανοποιημένοι από το φαγητό.

Εφόσον ήταν η πρώτη φορά για όλους μας στην παρέα, συνολικά τρία άτομα, που δοκιμάζαμε βραζιλιάνικη κουζίνα αποφασίσαμε να πάρουμε μια ποικιλία από πιτάκια για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα της συγκεκριμένης κουζίνας. Τα πιτάκια ήταν πεντανόστιμα, για εμένα ήταν το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Συνολικά το πιάτο περιλάμβανε 2 ρεσόλες, 2 κροκέτες μπακαλιάρο, 2 κοτοκροκέτες και 2 ρυζο- κοτοκροκέτες και συνοδευόταν από φρέσκια σαλάτα εποχής (12 ευρώ).

Επίσης δοκιμάσαμε σαλάτα mango, με μαρούλι, ρόκα, ραντίτσιο, φρέσκο mango, και dressing από mango μέλι, μπαλσάμικο και σουσάμι (10 ευρώ), σχετικά αδιάφορη.

Από κυρίως επιλέξαμε ένα κοτόπουλο κατυπιρί, που είναι φιλέτο κοτόπουλο σε πήλινο με τυρί Φιλαδέλφεια και σάλτσα φρέσκια ντομάτας, συνοδεύεται από ρύζι. Προσωπικά μου φάνηκε λίγο βαρύ, οι υπόλοιποι ξετρελάθηκαν. Και φεσουάδα, είναι το πλέον αυθεντικό βραζιλιάνικο πιάτο. Συνδυάζει τέσσερα είδη κρεάτων (ανάμεσά τους λουκάνικο και καπνιστό χοιρινό), σπανάκι, μαύρα φασόλια, πορτοκάλι και φαρόφα- ένα είδος τηγανητού αλευριού με αρωματικά μπαχαρικά και συνοδεύεται από ρύζι (11 ευρώ). Ο σερβιτόρος αναποδογυρίζει το περιεχόμενο από τα πήλινα σκεύη μέσα στο πιάτο σας και ανακατεύει καλά όλα τα υλικά. Η γεύση του είναι πολύ διαφορετική από ότι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά μια δοκιμή σίγουρα την αξίζει.

Από τα επιδόρπια επειδή δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε, πήραμε μια ποικιλία γλυκών η οποία περιείχε Μουλάτα, σοκολατένιο κέικ με γέμιση σοκολάτας, Κοκάδα Αμαρέλα, σιροπιαστό γλυκό από καρύδα, Ντότσε ντε Λέσσε, καραμελωμένο γάλα με σταφίδες, Ντότσε ντε Αμπομπόρα, σιροπιαστή γλυκιά κολοκύθα και Μους από γάλα καρύδας (10 ευρώ). Όλα ήταν υπέροχα!

Συνοδεύσαμε το γεύμα με ένα λευκό κρασί, το μπουκάλι κόστιζε 12 ευρώ.

Τέλος αξίζει αν αναφερθεί ότι οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 20% από παλαιότερα, ώστε να είναι πιο προσιτές για τους πελάτες.

Ετυμηγορία: Μια επίσκεψη την αξίζει οπωσδήποτε!

Κουζίνα: Βραζιλιάνικη

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;