Kozi's | Τα καλύτερα burgers και steaks στα Μελίσσια

Μετά την επίσκεψή μου στο burger joint της Γλυφάδας, άλλαξα εντελώς άποψη για τα burgers. Εδώ και καιρό είχα βάλει στο μάτι το Kozi’s, ένα μαγαζί στα Μελίσσια που ειδικεύεται στην κρεατοφαγία. Όπως διάβασα οι ιδιοκτήτες του είναι δυο αδέλφια, οι οποίοι αφού έζησαν για πολλά χρόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο, μέσω του οποίου θα είχαν τη δυνατότητα να διαδώσουν την κουλτούρα της αφρικάνικης κουζίνας.

Το Kozi’s βρίσκεται σε έναν κεντρικό δρόμο των Μελισσίων, είναι εξαιρετικά εύκολο να το βρείτε. Ο χώρος είναι απλός, με αφρικάνικες πινελιές στη διακόσμηση. Ο τοίχος στη μια πλευρά του μαγαζιού είναι καλυμμένος από την πλούσια κάβα κρασιών από τη Νότια Αφρική. Στη διάρκεια που περιμέναμε να φέρουν τα φαγητά που είχαμε παραγγείλει, ο σερβιτόρος μας κέρασε οινόμελο, που ήταν πολύ ωραίο.

Ο κατάλογος έχει αρκετές επιλογές από σαλάτες, burgers και κρεατικά. Η αλήθεια είναι ότι τα steaks μου φάνηκαν λίγο ακριβά αλλά δε δοκίμασα κάτι για να μπορώ να έχω άποψη σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα.

Εμείς παραγγείλαμε ένα kozi’s burger, είναι μπιφτέκι γεμιστό με μοτσαρέλα, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαγιονέζα και ketchup, ήταν αρκετά νόστιμο αλλά μου φάνηκε λιγάκι στεγνό. Και ένα Chicken Licken φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαγιονέζα και honey mustard σως, που ήταν πεντανόστιμο και ελαφρύ. Ακριβώς όπως το ήθελα!

Και τα δυο burgers ήταν τεράστια και χορταστικά και είχαν πολύ ωραίο ψωμάκι. Συνοδεύονταν από φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, κομμένες σε ροδέλες και πασπαλισμένες με ωραία καρυκεύματα και από μια υπέροχη σως σε ένα γυάλινο βαζάκι. Τα burgers σερβίρονται επάνω σε πολύ ωραίους ξύλινους δίσκους όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες. Η τιμή τους είναι 8,50 ευρώ έκαστος, αρκετά καλή για την ποσότητα και την πολύ καλή ποιότητα των κρεάτων.

Όσον αφορά το service, τα παιδιά που μας εξυπηρέτησαν ήταν πολύ ευγενικά, μας εξήγησαν τι είναι το κάθε πιάτο και μας βοήθησαν να επιλέξουμε. Στα συν επίσης ότι δε χρεώνουν το εμφιαλωμένο νερό. Γενικά ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στη δουλειά μου θα το επισκεφθώ ξανά.

 Ετυμηγορία: Φυσικά και να πάτε!

Κουζίνα: Steaks and homemade burgers
Τιμές: από 10 ευρώ το άτομο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;