Taf café στην Εμμανουήλ Μπενάκη

Προσωπικά η γεύση του καφέ μου αρέσει πάρα πολύ. Δυστυχώς στα περισσότερα μαγαζιά δεν έχουν ιδέα να φτιάχνουν καφέ. Θέλοντας να δοκιμάσω έναν διαφορετικό καφέ από τους συνηθισμένους, μετά από μια μικρή έρευνα ανακάλυψα το taf café στο κέντρο της Αθήνας, που αποστολή του είναι η επικοινωνία της κουλτούρας του καφέ στον καταναλωτή και είναι το ιδανικό μαγαζί για ‘καφεγνωσία’ καθώς προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εκλεκτούς καφέδες.

 Όπως διάβασα σε μια συνέντευξή του Γιάννη Ταλούμη, είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου Taloumis Family (taf), οι καφέδες αγοράζονται είτε απευθείας από πιστοποιημένους παραγωγούς (καφέδες single estate), με τους οποίους έχει δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης, είτε σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς (Utz, Rainforest Alliance), είτε σε μεγάλες δημοπρασίες.

 Από την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το taf cafe αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο σεβασμός και η αγάπη που δείχνουν για τη δουλειά τους και για την πρώτη ύλη τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, που ονομάζονται baristas. Οι baristas που είναι εκπαιδευμένα άτομα, με εξαιρετικές γνώσεις επάνω στον καφέ και μεγάλη εμπειρία. Εμάς μας εξυπηρέτησε ο Χρήστος (Λουκάκης), όπως έμαθα αργότερα έχει πολλές διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και είναι ο νικητής του Hellenic Brewers Cup για το 2012.

Οι baristas σε ενημερώνουν σχετικά με τα specialty coffees, δηλαδή καφέδες χωρίς ατέλειες που έχουν μια ευδιάκριτη δική τους γεύση και τα χαρακτηριστικά του καφέ όπως άρωμα, γεύση, οξύτητα έτσι ώστε ο καταναλωτής να εισπράττει μια ολοκληρωμένη εμπειρία και να επιλέξει τον καφέ που του ταιριάζει περισσότερο.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ο χώρος είναι ανοιχτός, ώστε ο καταναλωτής να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει και αυτός στη διαδικασία παρασκευής του ροφήματος που έχει επιλέξει, μέσα από την άμεση οπτική επαφή με την μηχανή του καφέ και τον barista. Επίσης, στο πίσω μέρος του café βρίσκεται ένας διαμορφωμένος χώρος όπου πωλούνται καφέδες σε ολόκληρους κόκκους. Εάν επιθυμείτε ο baristas σας αλέθει επιτόπου εκείνη τη στιγμή στην ειδική μηχανή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το café να πλημμυρίζεται από την υπέροχη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ.

Εγώ επέλεξα ένα RoseBud freddo cappuccino (2,40 ευρώ) με μίξη καφέδων από Αιθιοπία, Κόστα Ρίκα και Ρουάντα που η γεύση του αναδεικνύεται κυρίως σε παγωμένους καφέδες ενώ η φίλη μου ένα Estate Blend cappuccino (2,40 ευρώ) με μίξη καφέδων από Βραζιλία, Αιθιοπία, Κόστα Ρίκα και Σουμάτρα που είναι ιδανικός  για παρασκευή ζεστών καφέδων. Και οι δυο ήταν υπέροχοι! Καμία σχέση με τους καφέδες που έχω συνηθίσει να δοκιμάζω μέχρι τώρα. Η γεύση ήταν πολύ έντονη και πλούσια ενώ πολύ σημαντικό είναι και η τιμής τους, όπου είναι αρκετά χαμηλή για την εξαιρετική ποιότητα που παρέχουν! Το μοναδικό αρνητικό είναι η περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα.

Ετυμηγορία: Αποκλείεται να χάσετε αυτή την εμπειρία

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;