Indian Kitchen | Ινδική κουζίνα στο Σύνταγμα

Οι γλυκές ευωδιές από τα μπαχαρικά, τα εξωτικά χρώματα, οι έντονες γεύσεις θα σας παρασύρουν σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στην ινδική κουζίνα. Κλείστε τα μάτια. Το ταξίδι αρχίζει. Πρώτος σταθμός το IndianKitchen στο Σύνταγμα.

Η πρώτη εικόνα του μαγαζιού σε καμία περίπτωση δε θα σας θυμίσει ινδικό εστιατόριο. Ο χώρος είναι μικρός και κομψός. Παραπέμπει σε εστιατόριο πολυτελείας, με άνετους καναπέδες και φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια. Η μόνη ινδική πινελιά είναι μια σκαλιστή ξύλινη πόρτα που βρίσκεται στο βάθος στο μαγαζιού. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η ανοιχτή κουζίνα – η οποία βρίσκεται στην είσοδο – όπου μπορείς να παρακολουθήσεις τη διαδικασία παρασκευής των πιάτων, αλλά και οι έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Όλο αυτό δίνει μια αυθεντικότητα και μια ζωντάνια στο μαγαζί. Υπάρχουν τραπεζάκια και στην εξωτερική πλευρά του καταστήματος.

Το service είναι πολύ ευγενικό και γρήγορο. Μπορείτε να ρωτήσετε την κοπέλα να σας εξηγήσει τα πιάτα και να σας προτείνει αυτά που είναι πιο κοντά στις γεύσεις σας.

Πριν αρχίσετε το δείπνο μπορείτε να παραγγείλετε και  ένα γευστικότατο lassi με μπανάνα ή μάνγκο. Το lassi είναι ένα παχύρρευστο, κρεμώδες ρόφημα που θυμίζει milkshake. Παρασκευάζεται από γάλα και γιαούρτι, ζάχαρη και διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά. Ιδανικό σε περιπτώσεις που επιλέξατε κάτι εξαιρετικά καυτερό και δε σας φτάνει όλος ο Βόσπορος για να σβήσετε τη γλώσσα σας!

Το αγαπημένο μου πιάτο είναι το chicken biryani, λίγο καυτερό και πολύ γευστικό. Συνοδεύεται από μια πολύ ωραία σος γιαουρτιού. Πάντα το επιλέγω σαν κυρίως, είναι αρκετά μεγάλη μερίδα (7.20 ευρώ). Επίσης, πολύ καλό είναι και το Sweet pulao, ρύζι μαγειρεμένο με γάλα, κρέμα σαφράν και φρούτα, είναι γλυκό στη γεύση και πολύ νόστιμο (6.20 ευρώ). Από τα κυρίως έχω δοκιμάσει chicken korma, είναι μπουκίτσες κοτόπουλου μέσα σε κίτρινη σάλτσα που παρασκευάζεται από κάρυ, γάλα καρύδας και γιαούρτι. Είναι πολύ αρωματικό και συνοδεύεται από πλούσια σάλτσα. Ούτε αυτό είναι καυτερό (11.00 ευρώ).

Οπωσδήποτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με κάποια από τις πίτες.
Η αγαπημένη μου είναι  η garlic naan (2.80 ευρώ). Πολύ καλή είναι και αυτή με τα ξερά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, pesawari naan (3.50 ευρώ). Η πιο αδιάφορη είναι η cheese naan (2.80 ευρώ), το τυρί ούτε που το καταλαβαίνεις.

Tip: Σε ινδικό πάτε, πριν επιλέξτε κάποιο πιάτο ρωτήστε πόσο καυτερό είναι!!

Ετυμηγορία: Να πάτε! Να πάτε!

Κουζίνα: ινδική
Τιμές: 15-20 ευρώ το άτομο (με ποτό)

Αν σου αρέσει να μαθαίνεις πρώτος και να σχολιάζεις τα αγαπημένα σου στέκια κάνε Like στην σελίδα “Προτάσεις Εξόδου – Διασκέδασης – Ψυχαγωγίας” στο Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
45'
1 - 0
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
0 - 0
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
ΤΕΛ
60 - 69
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;