Κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου γιορτάζουν στις ΗΠΑ την Εθνική Ημέρα των Ζυμαρικών.
Αν και ακούγεται περισσότερο ιταλική σαν γιορτή, είναι η μέρα που εκμεταλλευόμαστε όλοι οι μακαρονάδες για να φάμε ξανά το αγαπημένο μας φαγητό. Οι παραλλαγές είναι πολλές, τόσο στα ζυμαρικά, όσο στον τρόπο που μπορούμε να τα απολαύσουμε, με αποτέλεσμα να μην τα βαριόμαστε ποτέ!
Ορίστε και μια ενδεικτική συνταγή, σε περίπτωση που θέλετε κάτι εύκολο και νόστιμο!
Ταλιατέλες ογκρατέν µε ζαµπόν και τυρί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
500 γραμ. ταλιατέλες (1 πακέτο)
300 γραμμ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. κασέρι τριμμένο
200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
300 γραμμ. τυρί κρέμα
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄. Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.
2. Τα βάζουμε σε λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά. Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με το φρέσκο γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200οC για 25΄-30΄ μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μέσα μαζικής ενημέρωσης
Πλήρης Απασχόληση
04-01-2024
Κηφισιά
Χωρίς κατηγορία
Πλήρης Απασχόληση
18-01-2024
Ασπρόπυργος