Astir Palace Resort: Matsuhisa Athens

Το Matsuhisa’ Athens είναι ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας και μέλος μιας διεθνής αλυσίδας εστιατορίων του Nobuyuki Matsuhisa ή αλλιώς Nobu, που έχουν κατακτήσει πολλά σημεία του πλανήτη από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο μέχρι τη Μελβούρνη και το Τόκιο. Στην Αθήνα φιλοξενείται στο συγκρότημα του Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, σε ένα πάρα πολύ όμορφο σημείο ακριβώς πάνω από τη θάλασσα με υπέροχη θέα στο Σαρωνικό κόλπο.

Σε περίπτωση που επισκεφθείτε το μαγαζί κάποια ημέρα που ο καιρός είναι σχετικά καλός αξίζει να καθίσετε στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κομψός και έτσι θα έχετε και την ευκαιρία να απολαύσετε την όμορφη θέα. Βέβαια και ο εσωτερικός χώρος είναι εξίσου εντυπωσιακός, με ιδιαίτερα μοντέρνα διακόσμηση. Καλό θα ήταν να επιλέξετε να δειπνήσετε σε κάποια από τα τραπέζια που βρίσκονται κοντά στην τζαμαρία για να μη χάσετε τη θέα στη θάλασσα.

Η εμπειρία στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι μοναδική. Με την είσοδό μας στο χώρο του καταστήματος όλο το προσωπικό μας καλωσόρισε λέγοντας ‘Ιράι σάμα σε’. Είναι ένα τελετουργικό που ακολουθείται κάθε φορά που ένας πελάτης μπαίνει στο μαγαζί για να τον καλωσορίσουν. Μια πολύ ευγενική κοπέλα μας οδήγησε στο ‘The Martini bar’, είναι το bar που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Matsuhisa, ώστε να απολαύσουμε ένα cocktail, μέχρι να ετοιμαστεί το τραπέζι μας και έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Όταν όλα ήταν έτοιμα, ήρθε ξανά η κοπέλα και μας οδήγησε στο τραπέζι όπου θα καθόμασταν. Ο σερβιτόρος που είχε αναλάβει το τραπέζι μας ήταν πολύ ευγενικός και μας εξηγούσε λεπτομερώς κάθε φορά τι ακριβώς ήταν αυτό που μας σέρβιρε. Το service ήταν άψογο από τη στιγμή που μπήκαμε έως τη στιγμή που φύγαμε από το εστιατόριο.

Αρχίσαμε το γεύμα με ένα Salmon karashi su miso (σασίμι σολομού με σος γιαπωνέζικης μουστάρδας) και μια Field green salad spicy lemon dressing  (πράσινη σαλάτα με πικάντικη σος λεμονιού). Το πιο διάσημο πιάτο που σερβίρεται στο εστιατόριο είναι το Black cod, ένα είδος μαύρου μπακαλιάρου που ψαρεύεται στα νερά της Ανταρκτικής και μαρινάρεται για 24 ώρες σε λευκό miso πριν ψηθεί (σερβίρεται ακριβώς όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Τέλος, δοκιμάσαμε Spicy miso pork (χοιρινό με καυτερό miso) και Sushi (maki με σολομό σε nori και california rolls). Συνοδεύσαμε το γεύμα με ένα πολύ ωραίο λευκό κρασί που μας πρότεινε ο σερβιτόρος. Όλα ήταν ιδανικά εκτελεσμένα και πάρα πολύ νόστιμα, με μια μικρή εξαίρεση το sushi που ήταν σχεδόν αδιάφορο. Το πιάτο που ξεχωρίζει είναι ο μπακαλιάρος, έχει μια εκπληκτική γλυκιά γεύση, κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα και αφήνει ένα υπέροχο αίσθημα. Δε νοείται να δειπνήσετε στο Matsuhisa και να μη δοκιμάσετε το συγκεκριμένο πιάτο, είναι ιεροσυλία!

Το επιδόρπιο που δοκιμάσαμε ήταν suntory whisky cappuccino. Περιλάμβανε παγωτό κρέμα, τραγανά κομμάτια καφέ, brulee καφέ και αφρό από whisky suntory. Σερβίρεται μέσα σε ένα φλιτζάνι και είναι απλά συγκλονιστικό. Η ιδανική επιλογή για να κλείσει το γεύμα!

Για όλα αυτά, δύο άτομα πληρώσαμε 120 ευρώ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι λίγα αλλά πραγματικά πιστεύω άξιζε η εμπειρία! Το κατάστημα προσφέρει και ένα degustation menu πέντε πιάτων στην τιμή των 50 ευρώ.

Tip: Σε περίπτωση που δε θέλετε να δειπνήσετε στο Matsuhisa Athens μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο το bar του, το The Martini bar, και να απολαύσετε ένα υπέροχο cocktail ή ένα ποτήρι κρασί το οποίο κοστίζει μόνο 6 ευρώ. Και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το suntory whisky cappuccino.

Ετυμηγορία: μοναδική εμπειρία

Κουζίνα: ιαπωνικό – περουβιανό fusion 
Τιμές: 60-70 ευρώ το άτομο (με ποτό)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;