53o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ψάχνεστε για μια απόδραση από το κλεινόν άστυ; Μην το σκέφτεστε πολύ, το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία στις 2 Νοεμβρίου και μέχρι τις 11 του μήνα, υπόσχεται μαγικές στιγμές για τους σινεφίλ και όχι μόνο.

Το ΦΚΘ διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1960 και αποτελεί το σπουδαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στόχος του είναι η προβολή πρωτοποριακών ταινιών διεθνής εμβέλειας και η εξοικείωση του κοινού με αυτές, καθώς και η προώθηση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες από ποικίλους τομείς, αφιερώματα σε Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καθώς και masterclasses και συζητήσεις ανοιχτές στους επαγγελματίες και στους θεατές.

Ένα από τα αφιερώματα θα είναι σχετικό με το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, σκηνοθέτη που είχε άμεση σχέση με την ανέλιξη του θεσμού. Θα προβληθούν οι ταινίες του Ο θίασος (1974), Ταξίδι στα Κύθηρα (1984) και Τοπίο στην ομίχλη (1988), ενώ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου με μουσικές από τις ταινίες του εν λόγω δημιουργού. Θα συμμετέχουν επίσης η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Δήμητρα Γαλάνη και το τζαζ τρίο David Lynch. Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη ημερίδα αφιερωμένη στην πορεία του κορυφαίου δημιουργού, στην οποία θα συμμετέχουν με ανακοινώσεις στενοί συνεργάτες του.

Τα τελευταία χρόνια, διεξάγεται πρόγραμμα εθελοντικού προσωπικού τόσο για το ΦΚΘ όσο και για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που φέτος θα λάβει χώρα 9 – 18 Μαρτίου. Ενδεικτικό είναι ότι κάθε χρόνο οι αιτήσεις εθελοντών αυξάνονται και ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που χρειάζεται.

Για να κάνετε αίτηση εθελοντισμού, δείτε το LINK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
86'
4 - 2
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
83'
1 - 3
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;