Αρβανιτόπουλος | Σήμερα καταθέτει το σχέδιο για τα ΑΕΙ

Συνοπτικές ήταν οι διαδικασίες μέχρις ότου ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος να μπορέσει να πάει στη Βουλή και να καταθέσει το σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και η επεξεργασία των προτάσεων από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με στόχο έως την Τρίτη η Ολομέλεια να έχει ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα ήταν κι ένα από τα θέματα συζήτησης μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών στο χτεσινό τους meeting  και όπως όλα δείχνουν έδειξαν να είναι θετικοί στην υλοποίησή του.

Μεταξύ των αλλαγών, περιλαμβάνεται η παράταση της θητείας των νυν διοικήσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέχρι το τέλος του 2012. Η ΔΗΜΑΡ πάντως, ζήτησε να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι στα ιδρύματα που αναδείχθηκαν νέες πρυτανικές αρχές με εκλογές και η θητεία τους λήγει μετά το τέλος του χρόνου, αυτή η θητεία θα εξαντληθεί.

Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές αναλαμβάνουν την ευθύνη να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης μέσα στο φθινόπωρο ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου, με στόχο να αποφεύγονται τυχόν ματαιώσεις σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, εάν δεν πραγματοποιηθούν εκλογές, οι αρμόδιοι θα διώκονται για παράβαση καθήκοντος. Στις αλλαγές περιλαμβάνονται και οι αρμοδιότητες της Συγκλήτου, η οποία πλέον θα είναι υπεύθυνη για όλα τα ακαδημαϊκά θέματα, ενώ τα Συμβούλια Διοίκησης θα διατηρήσουν τα οικονομικά και διοικητικά θέματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;