Αγορές «Κλεφαταράδες» τους χαρακτήρισε ο Χριστόφιας

Σε ένταση βρέθηκε ο κ. Χριστόφιας, αναφερόμενος στην κρίση και ττο ρόλο των αγορών. Μερικά αποσπάσματα των αναφορών του ακολουθούν παρακάτω.

«Γιατί η Ελλάδα υποφέρει στο βαθμό που υποφέρει σήμερα; Διότι πέρα από τις ευθύνες τις ελλαδικές υπάρχουν οι σκοπιμότητες. Γιατί αύριο η Κύπρος μπορεί να βρεθεί στη δίνη και στη μέγγενη; Διότι υπήρξαν και εντός, αλλά υπάρχουν και εκτός σκοπιμότητες, οι οποίες έχουν σχέση με τα συμφέροντα τάξεων και ανθρώπων. Υπάρχει μια διεθνής, επιτρέψετε μου να πω, συνωμοσία, που ακούει στο όνομα ‘αγορές’. Οι αγορές οι λεγόμενες είναι οι κλεφταράδες της υφηλίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα, θέλουν να καθυποτάξουν λαούς ολόκληρους υπό τη δική τους εκμετάλλευση και το δικό τους έλεγχο. Αυτό γίνεται. Άρχισαν να το κατανοούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσουν πλήρως δεν ξέρω τι και πόσα τιμήματα θα πληρώσουν οι λαοί της ίδιας της Ένωσης, αλλά και ευρύτερα», τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας. Η αναφορά του έγινε σε εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο. Ο κ. Χριστόφιας έκανε σκληρή επίθεση στην Βρετανία, μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου.

«Τώρα βρήκαμε ότι είναι λάθος η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία; Τώρα που η Τουρκία έχει το επάνω χέρι, δυστυχώς;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου και πρόσθεσε: «Γιατί υπάρχουν σκοπιμότητες και οι σκοπιμότητες είναι μέσα στην ψυχή των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας. Δίνουμε μάχη εδώ και δέκα σχεδόν μέρες να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις των Άγγλων που θέλουν να σκοτώσουν και την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και να μας αφήσουν εντελώς ‘γυμνούς’. Γίνονται τέτοιες μεθοδεύσεις. Βαριά τα λόγια που λέει ο Πρόεδρος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα». Για το θέμα των αγνοουμένων, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι «δίνουμε μάχη κάθε χρόνο ούτως ώστε να ακούσουμε το μεγάλο νέο της πλήρους ταυτοποίησης και της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας. Αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η προσπάθεια, η οποία είναι καθημερινή και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες» και υπογράμμισε την τεράστια σημασία και ανάγκη «να μάθουμε την πραγματική τύχη των αγνοουμένων μας. Το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο εργοδότησε αρχαιολόγους και η Επιτροπή ανθρωπολόγους, αλλά κάποια στιγμή βρέθηκε αντιμέτωπο με το Ινστιτούτο (Γενετικής και Νευρολογίας). Να μη νομίζουμε ότι ακριβώς η επιστημονική πτυχή του θέματος δεν έχει τις αντιπαραθέσεις της ούτε και να νομίζουμε ότι η νομική πτυχή του θέματος και η νομική ευθύνη ανήκει στο Ινστιτούτο ή ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η νομική ευθύνη ανήκει στην Επιτροπή Διερεύνησης της Τύχης των Αγνοουμένων και στο UNDP, αυτή είναι η πραγματικότητα». Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ακόμα πως «όταν δεν έχουμε αποτέλεσμα, το οποίο οφείλεται εν πολλοίς βεβαίως στην κατοχή, ούτε στο Κυπριακό έχουμε αποτέλεσμα, έχουμε οπισθοδρόμηση στο Κυπριακό, αλλά και στις προσπάθειες για αυτό το εντελώς

ανθρωπιστικό θέμα, δυστυχώς, θα ακούσουμε και τα ίδια. Δίνουμε μάχη κάθε χρόνο να ακούμε και κάτι νέο και ει δυνατόν να ακούσουμε το μεγάλο νέο της πλήρους ταυτοποίησης και της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας. Αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η προσπάθεια, η οποία είναι καθημερινή και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες».

Σε επιθετική διάθεση φαίνεται να βρίσκεται ο πρόεδρος της Κύπρου. Δικαιολογημένο, αν σκεφθεί κανείς και τις νέες περιπέτειες που βιώνει από τους δυτικούς «συμμάχους» το μαρτυρικό νησί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;