Α. Σαμαράς | Αλαζόνα χαρακτηρίζει τον Α. Τσίπρα

Από neolaia.gr Team 24 Μαΐου 2012

Σε δηλώσεις που έκανε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Αντώνη Σαμαράς, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός στην μετεκλογική πολιτική δράση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κύριος Τσίπρας έδειξε μια αλαζονεία, δεν πήρε το μήνυμα του λαού. Κάποιοι δημιουργούν απελπισία θέλοντας να κερδίζουν πολιτικά. Κατεδαφίζει συμμαχίες την ώρα που εμείς τις χτίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει έξω από το ΝΑΤΟ. Τότε ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί μας; Αν κουνηθεί η Τουρκία, πως θα μιλά ο κύριος Τσίπρας εκτός του ΝΑΤΟ;», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ για το θέμα της εξόδου από το ευρώ είπε τα εξής:

«Καταγγελία του μνημονίου σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Η Ευρώπη δίνει μήνυμα για αλλαγή. Εμείς χτίζουμε μια νέα Ελλάδα και αυτοί γκρεμίζουν».

Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε κλείνοντας και για το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας: «μιλάμε για ομόλογα έργων και υποδομών. Θα εγγυάται η ΕΚΤ τις καταθέσεις . Θα χρηματοδοτήσουμε τη ρευστότητα θα ζωντανέψουμε τις επιχειρήσεις. Παράλληλα τόνισε ότι είναι ευρωπαϊκό αστείο να αυξάνεις φόρους και να έχεις λιγότερα έσοδα. Εάν βγούμε από το ευρώ η δραχμή θα υποτιμηθεί από 50% έως 80% η διόγκωση του χρέους θα είναι τεράστια».