17 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

Η 17η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, γιορτάζοντας τη δύναμη των τηλεπικοινωνιών, αλλά και της πλρηφορίας στην καθημερινότητά μας.

Η αρχή έγινε στις 24 Μαΐου του 1844, όταν έστειλε ο Μορς το πρώτο μήνυμα με τηλεγραφική γραμμή. Από τότε ήρθε το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο, οι δορυφορικές επικοινωνίες, το Ίντερνετ, ενώ οι εποχές συνεχίζουν να προχωράνε. Φετινό θέμα της ημέρας είναι η θέση της γυναίκας και των κοριτσιών, σε αυτή την εποχή των τεχνολογικών πληροφοριών και επικοινωνιών.

Η Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση είναι ένας διεθνής οργανισμός που κινείται εντός της δράσης του ΟΗΕ, ενώ με αφορμή την ημέρα μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Οι γυναίκες και τα κορίτσια ήδη ωφελούνται από τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Το ηλεκτρονικό εμπόριο διευρύνει τις ευκαιρίες της επιχειρηματικότητας.

Τα κινητά τηλέφωνα επιτρέπουν στις μαίες να κάνουν τον τοκετό πιο ασφαλή. Τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν σε όλο τον κόσμο την κινητοποίηση των γυναικών για δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών μπορεί να κάνει και κακό. Η διαδικτυακή παρενόχληση και εμπορία ανθρώπων όπως και άλλες καταχρήσεις συχνά έχουν στόχο τις γυναίκες και τα κορίτσια. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα και να προωθήσουμε τη μεγαλύτερη διαδικτυακή ασφάλεια για όλους.

Γενικότερα, πρέπει να επιδιώξουμε να μεγιστοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης. Με τη συγκέντρωση, διάδοση και ανάλυση πληροφοριών, μπορούμε να επιταχύνουμε τη δράση για την προστασία των φυσικών πόρων, τη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προσφέρουμε βοήθεια στα ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των κοριτσιών.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;