17 Μαΐου | Διεθνής Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας

Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Μέρα Κατά της Ομοφοβίας, με την επιλογή της μέρας να σχετίζεται με τη μέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έπαψε να θεωρεί τη ομοφυλοφιλία ψυχική διαταραχή, το 1990.

Η μέρα αναγνωρίστηκε το 2006 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάλεσε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν τον εορτασμό της για δράσεις ευαισθητοποίησης και κατάργηση των διακρίσεων. Υπάρχουν πολλά είδη ομοφοβίας, τα οποία διαφέρουν συνήθως στις γνώσεις περί ομοφυλοφιλίας, στην προέλευση της προκατάληψης (θρησκευτική, κοινωνική), στο βαθμό διάδοσης στερεοτύπων, αλλά και στο βαθμό εμμονής με το θέμα.

Η Ελλάδα είναι από τις πιο ομορφοβικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και το 64% των Ελλήνων δηλώνει πως είναι αρκετά διαδεδομένη η δυσμενής μεταχείριση στο εργασιακό περιβάλλον, λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων.Ακόμα, μόνο το 17% των Ελλήνων και των Ελληνίδων δηλώνουν πως έχουν gay φίλους και φίλες.

Σημαντικό ρόλο στη συνέχιση του φαινομένου της ομοφοβίας παίζει η ίδια η κοινωνία, η οποία αρνείται σε πολλές περιπτώσεις να αντιμετωπίσει ισότιμα τους ομοφυλόφιλους (χωρίς καν να αναφερόμαστε στο γάμο). Για αρχή χρειάζεται η σωστότερη ενημέρωση και η κατάργηση των στερεοτύπων. Μήπως και κάποτε υπάρξει μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς ομοφοβικούς, προκαταλήψεις και διακρίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;